Bästa Detox schampo Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I denna artikel så kommer jag att tipsa om vilka detox schampo jag tycker är bäst och varför!

Nuförtiden är vi intresserade av att få mycket volym och stadga, men det vi inte får glömma är att det samlas extremt mycket rester när vi använder stylingprodukter i vårat hår. Därför så vill jag tipsar er om tre stycken detox schampon.

Har du t.ex. problem med att din hårbotten är ur balans eller att håret blir fett, att du har mjäll eller klåda? Då är det ett detox schampo du behöver för att få bukt med dina problem.

Jag har själv testat dessa produkter och kan därför ge en ärlig recension om vad jag tycker :).

Hoppas jag kan hjälpa er att hitta det bästa schampot för er hårbotten!

Min absoluta favorit är Maxi.Wash – Kevin Murphy (Bäst i test 2023)

Maxi.Wash - Kevin Murphy
Maxi.Wash – Kevin Murphy

Detta detox schampo har blivit en riktig klassiker i just detta sammanhanget. Maxi.Wash är ett avgiftande schampo tar effektivt bort orenheter och oönskade produkter utan att skada håret eller huden.

Schampot innehåller AHA-syror som bryter ner fett och resulterar i en lugn och klar hårbotten. Produkten innehåller även blandning av eteriska oljor från Tea Tree, Timjan och Rosmarin som återställer balansen ifrån en fet eller torr hårbotten.

Maxi.Wash påskyndar läkningsprocessen vid hårbottenproblem, och det måste jag verkligen medge att den gör! Jag tycker det har varit svårt att hitta schampon som effektivt läker hårbotten men det lyckas verkligen detta detox schampo med.

Detox schampon kan man benämna som en slags “förvätt” för det är precis vad det är. Du börjar med att schamponera håret med Maxi.Wash och massera försiktigt genom håret och hårbotten, men gnugga inte in det i hårbotten utan försiktigt massera, efter du har applicerat schampot låt verka 1 minut och sedan skölj.

Efter du har använt detox schampot så går du in med dit vanliga schampo, och det är då ditt hår är preppat för att ta åt sig all näring som där är i ett “vanligt” schampo. Viktigt att tänka på är att alltid använda balsam efter din behandling för det stänger fjällskiktet i håret igen, samt att håret kan bli lite strävt efter du har använt ett detox schampo.

Tips nummer två är Eco Therapy Revive – Maria Nila

Eco Therapy Revive - Maria Nila
Eco Therapy Revive – Maria Nila

Maria Nilas detox schampo har jag använt ett par år och jag tycker verkligen att det är grymt, ett extra plus är också att det är ekologiskt :). Det är ett naturligt schampo som inte tynger ner ditt hår samt att det är fritt från starka ämnen.

Detta djuprengörande detox schampo är ett sulfatfritt schampo som även är fritt från parabener. Eco Therapy Revive rengör vårt hår på djupet från smuts, orenheter och oljor, samt att det också vårdar håret och hårbotten.

Maria Nilas detox schampo är ett ekologiskt schampo och är certifierat av Eco Cert. Vad är det egentligen som krävs för att ett schampo ska få benämna sig som ekologiskt? Jo det krävs att innehållet består av 95% naturliga ingredienser men även att 10% av ingredienserna kommer ifrån ekologiska odlingar.

Det som också krävs för att få göra en ekologisk produkt är att den inte får vara testad på djur och att förpackningen måste vara nedbrytbar! När du använder ett ekologiskt schampo så kan du till en början tvätta håret två gånger, för till en början kan man känna att håret inte känns riktigt rent men efter ett par gånger kommer ditt hår ha vant sig vid ett naturligt schampo :).

Måste också nämna att detta detox schampo har en härlig doft som luktar lite blommigt som innefattar grön gurka, persika och päron.

Mitt tredje och sista tips är Björk – RENA Purify Shampoo

Björk - RENA Purify Shampoo
Björk – RENA Purify Shampoo

Björk är ett märke som verkligen har levererat de senaste åren, och även dem har givetvis ett detox schampo. Detta detoxande schampo passar för alla hårtyper, och rengör på djupet för att motverka fett, mjäll eller klåda i din hårbotten.

RENA detox schampo har en lugnande formula av grönt te och lime som tar bort överflödig talg i håret som gör att man återställer balansen i hårbotten samt att schampot även förhindrar mjäll, klåda och irritation.

Applicera schampot i fuktigt hår och sedan massera in produkten försiktigt i hårbotten, och låt därefter produkten verka i 1-5 minuter. Upprepa vid behov och avsluta alltid med balsam.

Måste även slå ett slag för RENA Anti-dandruff & Dry Scalp Schampoo. Detta är inget detox schampo men det är från samma serie och när jag ändå skriver om känslig hårbotten så vill jag även nämna detta schampo.

Det är ett väldigt effektivt schampo ifall du har mycket problem med mjäll, och du lätt kan få synliga flingor i håret. Detta schampo förhindrar problemet med att nya mjäll bildas vilket är super, får mycket frågor på jobbet om just mjäll och denna produkten är ett hett tips!

Schampot innehåller ämnet Piroctone Olamine samt björk och aloe vera extrakt som balanserar hårbotten och gör håret fri från klåda etc.

Varför ska man köpa ett detox schampo?

Anledningen till varför du ska unna dig ett detox schampo är för att om du vill ha en välmående hårbotten och hår som verkligen djuprengör och gör håret extra rent då är det denna typ av schampo som du ska satsa på!

Det är viktigt att man har ett annat schampo som man alternerar med, för använder du endast detox schampo så kan det bli för mycket för håret, vilket innebär att man rensar bort allt och även hårets naturliga oljor. Jag rekommenderar att man använder ett detox schampo en gång i månaden.

Många undrar ifall man bara ska använda det till en specifik hårtyp men jag tycker att man ska använda det oavsett vilken typ av hår du har. Det tar bort damm, föroreningar och du som har egen brunn t.ex är ett detox schampo super 🙂

Vad är ett detox schampo bra för?

Det går in och rengör djupare än vad ett vanligt schampo gör.

Hur vet man om man behöver ett detox schampo?

Har du t.ex. problem med känslig hårbotten eller mjäll kan ett detox schampo vara väldigt effektivt och bra. Något att också notera är ifall ditt hår blir fett och du känner att håret är i obalans.

Är detox schampo bra?

Simmar du mycket och är en del i klor och använder ett detox schampo kan det avlägsna från klor och även salt som kan irritera hårbotten.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X