Bästa Hårborsten Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I detta inlägg kommer jag att tipsa om hårborstar och vilka tre som är mina favoriter och varför. På denna hemsidan så tipsar jag mycket om hårvård och i den kategorin ingår givetvis också en bra hårborste, jag tycker det är viktigt att ha en borste som inte sliter för mycket på håret och man kan också göra massa vårdande behandlingar med hjälp av en hårborste :).

Den hårborste som är skonsam mot håret är en svinhårsborste, den är lätt och följsam i håret men är samtidigt utredande vilket såklart är viktigt där den kan komma ner i “roten” så att vi kan reda ut när håret och lagt sig i en massa, det svinborsten också gör är att den bidrar till att avlägsna döda hudceller och flagor i hårbotten. Detta resulterar i att håret får ett nytt liv och kan börja om på ny kula!

Min nummer ett är HH Simonsen Gloss Brush Black

HH Simonsen Gloss Brush Black
HH Simonsen Gloss Brush Black

Först och främst så älskar jag denna hårborsten så mycket haha, denna svinborste har ultraflexibla borstpiggar med äkta vildsvinshår. Hårborsten har en 3D-konvex dvs innebär att kudden som piggarna sitter på är formad så att den följer huvudet och ger en optimal effekt i vilken vinkel du än borstar håret i med hjälp utav 3D kudden. HH Simonsen Gloss Brush har väldigt lätt för att dela upp håret i sektioner och reda ut det, när man använder sig av en bra svinborste så hjälper vi håret att bli starkt igen och även få fram en fin glans.

Någonting som jag tycker är ett riktigt plus är att de små piggarna som är runda på hårborsten hjälper till att stimulera blodcirkulationen i våran hårbotten och det tycker jag är viktigt, att vi faktiskt även kan stimulera blodcirkulationen med hjälp av en hårborste :).

Denna hårborste kan användas i både torrt och vått hår, också en plus att ha en och samma hårborste som funkar när håret är torrt eller fuktigt. Någonting som jag också uppskattar med hårborsten är att allt hår fastnar i borsten (det ska man inte bli rädd för) men vissa hårborstar som jag har haft så sätter sig hälften i borsten och hälften på golvet, så det suger bara åt sig allt hår vilket också är toppen!

Det var väl det mesta jag hade att skriva om HH Simonsens hårborste och jag tycker verkligen att den är värd sina pengar, absolut inget överpris utan en rimlig peng för en riktigt bra hårborste som också är snäll mot håret :).

Min nummer två är Mason Pearson Handy

Mason Pearson Handy
Mason Pearson Handy

Detta är en riktigt klassiker men dock en dyrgrip, och då pratar vi såklart om hårborsten från Mason Pearson. Idag skriver jag bara om hårborstar som har vildsvinshår som “borst” och just denna hårborsten är en lite mindre storlek som då är tillverkad av etiskt vildsvinshår och där den är designad för att reda ut håret samt rengöra håret.

Jag skulle tipsa er som har ett mellanlångt/ hår till axlarna att använda denna hårborsten och hårtypen är rekommenderad till er som har fina hårstrån, man kan också säga ett typiskt skandinaviskt hår. Det är en perfekt storlek att slänga ner i handväskan där den också får plats smidigt.

Hårborsten från Mason Pearson stimulerar också blodcirkulationen i håret vilket är som ni vet ett plus, plus, plus och jag skulle säga att det är en stor fördel med borstar som dessa för att få ett starkt hår med fin glans! Någonting som jag tycker är riktigt coolt och som egentligen bara tyder på vilken kvalité och erfarenhet denna borsten har är att den har över 130 års hantverkstradition där de tillverkas i England.

Givetvis har ju hårborstarna utvecklas med hjälp av olika tekniker och utvecklaren Mason Pearson, och där har man jobbat för att hårborsten ska hålla livet ut, och lagt ner mycket tid på noggrann design, men jag förstår att priset känns saftigt men det är verkligen en gång man behöver köpa en borste som denna, sedan så gäller det bara att man inte tappar bort den haha.

Användningen av denna hårborste för att den ska ge sin fulla effekt lyder som så att du ska borsta håret varje dag med ca 100 slag så att håret blir stärkt och får fram glansen.

Tips nummer tre och även mitt budgetalternativ är Wetbrush Go Green Treatment

Wetbrush Go Green Treatment
Wetbrush Go Green Treatment

Då är det dags för mitt budgetalternativ och om vi ska se till just budget så är detta min favorit alla dagar i veckan! Hårborsten från Wetbrush är en utredande glansborste som passar alla hårtyper och den hjälper till reda ut de absolut värsta tovorna utan att orsaka smärta och hur bra är inte det?

Det är en miljövänlig hårborste men även biologiskt nedbrytbar, och det innebär att det finns en växtstärkelse som sedan naturligt kommer att brytas ner i en deponi inom 5 år vilket är riktigt coolt tycker jag, vi måste också börja tänka på våran framtid och miljön och då blir jag så sjukt imponerad när människor kommer på sådana saker som denna hårborste!

Hårborsten har syntetiska vildsvinsborst som bidrar till att fördela den naturliga oljan som vi har i vårat hår som sedan resulterar i att håret lämnas glansigt och fint. Hårborsten glider väldigt lätt igenom håret och tar bort att det fastar eller rycker till i håret vilket sedan kan leda till slitage på håret så det är ett plus enligt mig :).

Själva kudden i denna hårborsten och nu menar jag deras rosa borste för den heter om jag ska skriva hela namnet Wetbrush Go Green Treatment & Shine Watermelon Oil och det den rosa borsten just gör är att själva kudden är fylld med vattenmelon som ger näring till håret ända från rötterna på våra hår ut till topparna. Det resulterar i att man avlägsnar problem som irritation i hårbotten, men även torrhet. Detta är något annorlunda och lite nytt skulle jag säga och jag gillar det skarpt! Som sagt älskar denna hårborsten också och passar perfekt till hela familjen och barn som är extremt ömhårade :).

Hoppas att ni fick lite härliga tips, och att ni kan hitta en ny favorit till hårborste!

Är svinborste bra för håret?

Är man ute efter en skonsam hårborste och som du vill ska hålla livet ut så skulle jag definitivt säga ja!

Hur använder man en svinhårsborste?

Dra borsten från hårbotten ut i längderna så att du fördelar hårets naturliga oljor.

Är det bra att borsta håret ofta?

Ja det skulle jag säga, minst två gånger per dag. Har man exempelvis ett rakt hår kan det vara bra att borsta håret lite oftare.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X