Bästa Hårinpackning Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer jag att skriva om vilka hårinpackningar som är mina favoriter och varför :).

Har ni också försökt hitta den bästa hårinpackningen som tillför mycket fukt? Jag har testat många olika alternativ och kan därmed ge er några grymma tips samt ett bra budgetalternativ.

Alla produkter som jag ska tipsa om idag har jag själv testat och därför kan jag ge en ärlig recension!

Hoppas att jag kan hjälpa er att finna en härlig inpackning som innehåller mycket fukt!

Mitt första tips är Maria Nila – True Soft Masque (Bäst i Test 2023)

True Soft Masque
True Soft Masque

Denna pärla till inpackning är magisk, jag själv har ett väldigt frissigt hår som bokstavligt talat äter fukt. Det jag alltid har sökt i en inpackning är ju givetvis att håret ska må bra och reparera sig eller vad det är i behov utav, och för mig har det alltid varit att få tyngd i håret och att det ska suga åt sig ordentligt av inpackningen.

Känslan som jag vill åt får jag verkligen med hjälp utav Maria Nilas True Soft inpackning, jag applicerar den i håret och låter verka ca 5-10 minuter och det ger effekt direkt! Jag kan tycka det är bra att man inte alltid känner att den måste sitta 20-30 min innan det ger effekt. Efter jag har torkat håret och ska borsta igenom det så får jag inget motstånd utan det är enkelt att kamma igenom det, väldigt harmonisk känsla tycker jag :).

Ofta när jag har kunder som bleker håret, blir det lätt att när man sitter i schamponeringen så tovar håret ihop sig och givetvis när håret precis har behandlats med blekning som sliter mycket på håret, men efter det tar jag ofta i True Soft Masque och det reder upp sig direkt och då har jag haft väldigt svårt att reda ut mina kunders hår innan jag började använda hårinpackningen. Så det är ett måste numera på deras hår och även mitt!

True Soft Masque har en mjukgörande arganolja som innehåller antioxidanter och fettsyror som gör att inpackningen bevarar fukt, stärker ditt hår samt ger en otrolig glans. Denna inpackning reducerar färgförlusten som uppstår när man tvättar håret och även använder värmestyling, skyddar också mot UV-strålning.

Jag tycker det är lagom att använda inpackningen en gång i veckan, men jag som bara tvättar håret ca en gång per vecka tycker det räcker med varannan vecka. Ni får helt enkelt känna in vad som passar er och vad erat hår behöver.

Något som jag måste nämna när det gäller alla Maria Nilas produkter är att dem är 100% veganska samt att dem är fria från parabener och sulfater. Viktigt att man håller koll så att dessa ämnen inte finns i era produkter. Deras förpackningar är också klimatkompenserade!

Min nummer två är Kérastase Resistance Masque Force Architecte hair mask

Kérastase resistance masque force architecte hair mask
Kérastase resistance masque force architecte hair mask

Jag måste säga att jag är väldigt imponerad utav denna inpackningen! Ibland kan jag känna att många inpackningar bara ger effekten utav att håret blir mjukt men dem glömmer lätt att få fram glans som de flesta gillar eller att helt enkelt bara kunna reda ut håret snabbt och enkelt.

Där tycker jag att Kérastase inpackning verkligen uppfyller dem önskningarna, den återfuktar, ger näring och mjukgör så att dina hårstrån får den näring dem behöver. Jag upplever också att håret inte blir smutsigt lika fort när jag har använt inpackningen vilket är ett riktigt plus samt att den också är väldigt dryg!

Inpackningen innehåller arganolja & aminosyror som lämnar håret mjukt och men en naturlig glans. Någonting som jag hade önskat är att den kunde haft lite mer vårdande ingredienser i sig som gör att den går in och jobbar lite mer med håret. Skulle rekommendera denna inpackningen till er som har lite tjockare hår, för den kan nog lätt bli lite fet ifall du har ett hår med väldigt tunna och fina hårstrån.

Mitt tredje och sista tips är Björk – Fukt Treatment

Fukt Treatment
Fukt Treatment

Hårinpackningen ifrån Björk har alltid varit en favorit hos mig, tycker väldigt mycket om deras produkter och Fukt inpackningen är en riktigt hit! Den har ett lite bättre pris än dem föregående produkterna som jag har recenserat men det är kanske inte är ett budgetalternativ. Jag vill inte rekommendera något jag inte står för och jag känner inte att hårinpackningar för 100-150 kronor är något jag står bakom och kan skriva om.

Detta är en inpackning som vårdar håret intensivt samt återfuktar och den passar perfekt ifall du har torrt, frissigt, färgat hår eller ifall du känner att håret är livlöst. Fukt inpackningen innehåller arganolja och solrosolja som bidrar till att bevara fukt i håret, den funkar på alla typer utav hår men den tynger inte ner även ifall den återfuktar håret.

En sak till är att den innehåller björkextrakt som ger en lugnande effekt i hårbotten. När man ska applicera inpackningen så är det bra ifall håret är nytvättat och sedan handdukstorka innan du applicerar hårinpackningen. Massera in produkten i hårbotten och sedan på längderna, låt verka i 3-10 min och därefter skölj ur och avsluta med balsam.

Sammanfattning när det gäller Hårinpackningar

Vill man ha ett friskt och välmående hår så är det inte svårt att uppnå det. Det är inte svårare än att faktiskt använda vårdande produkter och där kommer en bra hårinpackning in och styr upp problemet. Gör man detta någon gång i veckan och då menar jag konsekvent så man har det som en rutin.

Det funkar inte att behandla någon gång i månaden ifall du vill få ditt hår att må bra och reparera sig, utan man måste få in det som en rutin ifall du vill se ett resultat på ditt hår. Beroende på vad håret behöver och vilken hårtyp man har så finns det inpackningar som passar just för ditt hårs behov. Jag har olika inpackningar beroende på vad jag känner att mitt hår behöver den dagen, så du kan ju t.ex. använda en inpackning för lockigt hår ena gången och nästa gång kan du använda en hårinpackning som ger mycket fukt.

Ett tips jag har ifall du vill nå ett ännu bättre resultat på ditt hår är att använda sig utav samma märke på dina hårprodukter för det ger ännu mer effekt. Så t.ex. använder du True Soft Masque (hårinpackning) då kan det vara mer effektivt att även använda deras schampo och balsam ihop med inpackningen och efter du har handdukstorkat håret så applicerar du deras hårolja ifrån samma serie, det är ett hett tips :).

I vilken ordning ska du ha hårinpackning?

Alltid tvätta håret med schampo två gånger sedan inpackning och därefter avsluta med balsam.

Vad är skillnaden på balsam och hårinpackning?

En inpackning går mer in på djupet och jobbar och balsam är mer en avslutning på “behandlingen”.

Måste man ha balsam efter inpackning?

Ja, det är viktigt att avsluta med balsam efter man har använt hårinpackning just för att det stänger fjällskiktet så att all näring som sitter i inpackningen stannar kvar i håret.

Hur länge ska en hårinpackning sitta?

Vissa inpackningar är snabbverkande och de behöver bara sitta ca 3-5 min och andra kan behöva sitta i håret 10-20 min. Du kan även sova med inpackning men så fort håret har torkat så slutar inpackningen att jobba.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X