Bästa Håroljan Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer jag att tipsa om håroljor och vilka som är mina favoriter och varför! Tredje tipset kommer att vara ett budgetalternativ :).

Det är många som söker efter en bra hårolja till sitt hår och det kommer jag att försöka hjälpa er att hitta här. Jag har testat en del håroljor genom åren och mycket på grund av att jag har ett väldigt torrt hår som behöver mycket fukt, så med min erfarenhet så hoppas jag att kunna hjälpa er!

Jag har testat alla dessa produkter och kan därför ge er en ärlig recension om vad jag tycker :).

Hoppas att jag kan hjälpa dig att finna den bästa håroljan för just ditt hår.

Joico Blonde Life Brilliant Glow Brightening Oil är min absoluta favorit!

Joico Blonde Life Brilliant Glow Brightening Oil
Joico Blonde Life Brilliant Glow Brightening Oil

Söker du en hårolja som vill ge dig glans och en härlig mjukhet till ditt hår så är denna olja ett måste! Detta är en hårolja som passar väldigt bra för de allra ljusaste håren, och jag tycker det har varit svårt att hitta håroljor som ger en härlig lyster just på blonda/blekta hår.

Håroljan tillför näring till håret och skyddar hårstrån som är sköra men produkten ger även mycket fukt och motverkar frissigt hår.

Joico Blonde Life lämnar inga spår av missfärgningar i håret och inte när de gäller de allra ljusaste håren heller vilket jag tycker är ett stort plus! Håroljan ger också som sagt en väldigt härlig lyster men också glans i håret.

Applicera 1-2 pump i fuktigt hår, ett tips är att inte ta mer än så till en början så man får känna in produkten, överdoserar man så kan håret upplevas fettigt så börja men den mängden som jag rekommenderar eller vad som står på produkten.

Har man ett torrt och frissigt hår så tycker jag att det funkar väldigt bra med att applicera i fuktigt hår först, sen när håret har torkat brukar jag ta något pump till och även ibland innan jag lägger mig adderar jag ytterligare ett pump, men det vill till att man inte har ett hår som bli fett :).

Min nummer två är Maria Nila True Soft Argan Oil

Maria Nila True Soft Argan Oil
Maria Nila True Soft Argan Oil

Detta har varit en favorit hos mig länge, True Soft Argan Oil är en vårdande och mjukgörande hårolja som återfuktar men även hjälper till att vårda ditt hår. Jag tycker att denna håroljan funkar perfekt ifall du har väldigt fina hårstrån och är rädd att en hårolja ska tynga ner ditt hår för mycket, då är det True Soft argan Oil du ska satsa på!

Håroljan innehåller antioxidanter vilket är ett plus, och just arganolja absorberas väldigt lätt och hjälper ditt hår att bli glansigt, lent samt att produkten minskar friss. Denna produkt har också en magisk doft som jag älskar men doft av jasmin, liljor och ros!

Jag kan ibland tycka att vissa arganoljor kan lukta väldigt tungt och det är givetvis en smaksak, men jag personligen älskar när det luktar fräscht.

Applicering rekommenderas i fuktigt hår och sedan låt lufttorka eller föna in produkten, beroende på kvalitén på håret så kan du även ta i den i torrt hår. Jag rekommenderar 1-2 pump och sedan känn efter om det behövs mer produkt! Ett tips är också att applicera håroljan från mitten av håret och ut i topparna för bästa resultat.

Alla Maria Nilas produkter är 100% veganska och har även klimat kompenserande produkter, ett riktigt plus enligt mig med tanke på den värd vi lever i med miljön, djur som far illa osv.

Befinner ni er i Ängelholm gå förbi Salong Anders och ta en titt på deras stora sortiment med Maria Nila produkter :).

Mitt tredje tips och budgetalternativ är Wella SP Luxeoil

Wella SP Luxeoil
Wella SP Luxeoil

Jag tycker verkligen att denna håroljan från Wella är grym, den är sjukt prisvärd och ligger under 200:- för 100ml vilket jag tycker är så nice!

Håroljan från Wella hjälper till att stärka upp ett skadat hår, ger fukt, näring och tillför också glans i håret. Håret blir därefter mer hanterbart att ha och göra med kanske just på grund av att den är blandad med tre stycken olika oljor som argan, jojoba och mandelolja :).

Denna produkten har en magisk doft som luktar såååå gott, helt galet verkligen. Vill man ha en olja som man kan slösa lite mer av så tycker jag att Wellas hårolja är ett perfekt alternativ, för jag använder mycket hårolja i mitt hår och gillar att applicera hårolja innan jag går och lägger mig för att få en extra boost till håret.

När jag gör min kvällsrutin så applicerar jag alltid olja i mitten av håret och ut i längderna för att låsa in fukten, så att håret inte torkas ut under natten :).

Annars skulle jag säga som ovanstående alternativ att applicera i fuktigt hår, 1-2 pump och sedan känn in om det behövs mer när håret har torkat, jag skulle däremot tipsa ifall man har ett tjockt och frissigt hår så kan man direkt applicera 3-4 pump!

Varför ska man använda hårolja?

Jag tycker det är viktigt att använda hårolja frekvent just för att vi hjälper till att stärka vårat hår regelbundet då. Extra viktigt är det att använda hårolja ifall du har ett torrt hår, som har blivit preparerat med t.ex blondering, färgning eller speciellt om du använder mycket värmeverktyg i håret.

Hårolja kan till exempel innehålla avokadoolja, arganolja eller sheaolja och det är ingredienser som hjälper till att stärka samt vårda ditt hår. Hårolja är också en bra produkt ifall du vill skydda håret mot värme, återfukta men också förebygga frissighet i håret.

Hur ofta ska man använda hårolja?

Regelbunden användning är det som jag anser är bäst för håret, men brukar räcka med att applicera hårolja efter hårtvätt.

Kan man ta olja i torrt hår?

Absolut, att applicera hårolja i torrt hår ger en väldigt fin glans i håret men också väldigt bra ifall du vill motverka friss.

Kan man applicera hårolja i botten?

Jag anser att det är en dålig idé då hårolja har en väldigt fet konsistens, skulle snarare kunna se ut som du har ett smält smörpaket i hårbotten.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X