Bästa K18 Produkterna Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer jag att tipsa o vilka produkter från K18 som är mina favoriter och varför :). Det har blivit en riktig snackis just angående K18’s produkter, och det har mycket att göra med att deras serie K18 Peptide™ som hjälper till att återställa ditt hår som har skadats av kemiska behandlingar, värmeverktyg eller UV-strålning.

K18 är de första produkterna på marknaden som använder biomimetik, och vad gör då biomimetik för magi? Jo det återställer keratinkedjorna. K18 hjälper även till att skapa ett mjukt, frissfritt och starkt hår!

Vill man se bästa möjliga resultat så ska behandlingen ske på ett slitet hår 🙂

K18 Leave-In Molecular Repair Mask är verkligen en favorit hos mig!

K18 Repair Mask
K18 Repair Mask

Detta är en riktig dyrgrip men den gör verkligen sitt jobb och är helt outstanding!! Jag har nog aldrig testat en produkt som gör mitt hår så friskt som denna inpackningen, och endast 4 minuter behöver den verka i håret för att skapa ett resultat som detta.

Det K18’s mask gör på 4 minuter är att den behandlar, reparerar, stärker ditt hår så att det blir mjukt och lätt att kamma igenom. Kemiska behandlingar, värmeverktyg, hårtvättar etc. skadar håret men K18 Peptide™ hjälper till att återställa det :).

Hur man behandlar håret med K18 Leave-In Molecular Repair Mask är att man börjar med att schamponera håret och då hade jag rekommenderat ett djuprengörande schampo och efter du har gjort det så skölj ur schampot och handukstorka håret med använd INTE balsam.

Därefter så börjar du att applicera masken på håret och börja med ett pump åt gången så att man inte överdoserar, det är ju som sagt en dyr produkt så man vill att den ska hålla ett tag. Sedan så applicerar du produkten från botten ända ut i topparna och låt verka 4 minuter.

Viktigt att man INTE sköljer ur produkten efter behandling utan när behandlingen är klar så stylar du håret som vanligt eller bara låter håret få självtorka. Behandlingen kör du de första 4-6 tvättarna och efter det så använder du masken vid behöv :).

K18 Peptide Prep™ pH Maintenance Schampoo

K18 Maintenance Schampoo
K18 Maintenance Schampoo

Detta schampo är en mild produkt som man kan använda i håret vid varje tvätt och är ett skonsamt, rengörande men även med ett optimerat pH-nivå. Det hjälper verkligen till att skapa grunden till ett friskt och välmående hår, och det tillkommer inte heller några onödiga tillsatser som stör hårets balans eller hårbotten.

K18 Maintenance Schampoo är perfekt att kombinera med deras Repair Mask som jag skrev om först och det blir ett riktigt bra resultat genom att använda dessa produkter tillsammans :). Schampot hjälper till att bryta ner och avlägsna smuts samt olja, men produkten tillför också mycket näring till dit hår.

Så jag skulle verkligen rekommendera K18 Maintenance Schampoo till er som har problem med att håret blir fett! Någonting mer som K18 Peptide Prep gör är att schampot skyddar hårets naturliga balans av fukt och protein från förlust som kan uppstå när man tvättar håret men samtidigt så känns håret mjukt, starkt, friskt och rent :).

Användning av schampot görs vid varje tvätt, och sedan masserar du in schampot försiktigt och fokusera främst på hårbotten, och därefter sköljer du noga! Upprepa att tvätta håret med detta schampo vid behov och produkten och också en härlig doft av citrus.

K18 Molecular Repair Hair Oil är mitt sista och tredje alternativ

K18 Molecular Repair Hair Oil
K18 Molecular Repair Hair Oil

Detta är en magisk hårolja som går in och jobbar på djupet av hårstråt för att åtgärda skador, vilket resulterar i en långsiktig styrka och jämnhet. Håroljan innehåller solrosolja, squalane och hemisqualane som förstärker hårets fuktbarriär som i sin tur minskar friss och förbättrar hårets glans!

Finns också avokadoolja i och det har en väldigt hög motståndskraft när det kommer till att använda värme på håret och tåler hela 230°C för så pass mycket värmeskydd finns det i denna håroljan, helt fantastiskt!

Denna håroljan har två olika nivåer som den jobbar på, den ena är långsiktigt förebyggande och det innebär att molekylär reparation gör att skador som finns på håret och även friss återställs. Sedan så finns det också omedelbar kontroll och det innebär att håroljan slätar ut friss, ger glans och minskar också kluvna toppar på håret.

När du ska använda håroljan så applicerar du 1-3 droppar i fuktigt eller torrt hår, jag hade börjat applicera oljan i fuktigt hår och sedan vid behov så hade jag applicerat i torrt. Använd håroljan i topparna och sedan arbeta uppåt till mitten av håret och låt sedan verka 4 minuter innan du går in och stylar håret :).

Viktigt att tänka på vid applicering är att vill du uppnå en långsiktig uppbyggnad så applicera oljan i fuktigt hår och, vill du ha snabb effekt så är det torrt hår som gäller!

När ska man använda K18?

Hår som har skadats av behandlingar såsom, blekning, permanent, styling, hårtvättar etc.

Vad innehåller K18?

Produkterna innehåller 13 aminosyror som bildar en peptidkedja och som efterliknar naturen, denna teknik hjälper till att också återskapa svavelbindningarna i håret.

Vilken K18 produkt är bäst?

Jag skulle absolut säga K18 Repair Mask.

Kan man använda produkter efter K18?

Ja absolut, bara produkten har fått lov att verka i 4 minuter sedan är det fritt fram att applicera produkter inför styling :).

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X