Bästa Locktänger Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer jag att beskriva vilka locktänger som är mina favoriter och varför :).

Har du liksom jag provat locktänger utav sämre kvalité så vet du hur illa detta kan slita på håret. Jag kommer även att tipsa om ett budgetalternativ som fortfarande är väldigt bra för sitt pris.

Samtliga utav dessa locktänger har jag själv provat och kan därför ge en ärlig recension utav!

Jag hoppas att detta inlägg kommer hjälpa dig som söker en bra ny locktång!

Dyson Airwrap är min nummer ett alla dagar i veckan!

Dyson Airwrap
Dyson Airwrap

Anledningen varför Dyson Airwrap är min numer ett är för att den är dels är väldigt skonsam för ditt hår. Den går bara upp till 150 grader och den drar ner friss och tar fram en fantastisk glans i ditt hår.

Det som är häftigt med Dyson Airwrap är att när du använder spolarna som gör så att du får magiska “Hollywood lockar” är ju att det endast en föning där luftströmmen suger sig runt spolen.

Den har även en multifunktion som gör att du även har en fön, rullborste, två borstar som du drar ner frisset och även två storlekar utav barrels spolarna.

Det som är med Dyson Airwrap är att den funkar tyvärr inte riktigt på alla hårtyper, och det tycker jag är väldigt viktigt att vara ärlig med. Jag själv som har ett väldigt tjockt hår som är ganska frissigt men också väldigt mycket volym funkar Dyson super.

Har du ett typiskt skandinaviskt hår som har svårt att få styling att hålla i allmänhet så skulle jag tyvärr inte rekommendera Dyson Airwrap. Det är trots allt bara en föning och går endast upp till 150 grader för att hålla det skonsamt. Däremot har du löshår i ett väldigt “fint” hår där normalt sett styling håller dåligt, då hade jag ändrat mig.

Har du löshår i, då är oftast behandlat och då är det mycket struktur och textur i löshåret. Då är Dyson Airwrap ett bra val och värt sitt pris även om det är en dyr locktång tycket jag!

Vill du få tag på en Dyson Airwrap i en fysisk butik så är det Elgiganten som gäller.

Min nummer två är GHD curve soft curl tång

GHD curve soft curl tång
GHD curve soft curl tång

Ghd tången är ett verktyg om du vill ha stora lockar eller bara lite avslappnade vågor i håret. Jag tycker att denna locktången är dunder just på grund av att du kan locka på så många olika sätt och använda massa tekniker.

Den är 32 mm i diameter, och vill du som sagt ha stora och ganska “avslappnade” lockar är det denna storleken du ska satsa på. Någonting som jag också tycker är väldigt bra med detta verktyg är att det finns en automatiskt avstängningsfunktion när tången inte har används på 30 minuter, super enligt mig!

På tredje plats sätter jag CeraWand som bästa budgetalternativ

Cera Wand locktång
Cera Wand locktång

Denna locktången har alltid funnits hemma hos mig. Den fungerar till det mesta och man kan inte misslyckas att göra lockar med den. Det är verkligen bara att snurra runt håret och håll tills du känner dig nöjd beroende på hur pass lockigt du vill ha.

Jag tycker den är kanon ifall du har lockigt hår t.ex och det kanske har plattats till i luggen eller någon utav lockarna har blivit lite tråkiga, så tycker jag att CeraWands locktång är det verktyget som liknar mest naturligt lockigt hår där man kan gå in och bättra på med detta verktyg.

Jag jobbar ju som frisör och när man ska göra uppsättningar som innefattar lite lockar eller du ska ha det nersläppt och du vill verkligen att det ska hålla så är det CeraWand jag alltid kör med 19-32 mm.

Ska man nämna någon nackdel är det väl kanske inte det mest skonsammaste verktyget och det är lätt att man alltid maxar graderna på tången men denna går upp till 220 grader och det kan man köra ifall det är till bal eller bröllop, men är det bara till vardags så kör ca 180 grader så att man är lite mer snäll mot håret.

Hur lockar man håret med locktång?

Man ska alltid börja med att dela in håret i sektioner, det är A och O för att man inte ska blanda ihop för mycket hår dvs håll koll på din pasé.

Tips numer två är att man ALLTID ska använda värmeskydd speciellt när du använder all form utav värme på ditt hår för annars skadar det längderna eller till och med din hårfärg.

Nu är det beroende vilken typ av lockar du vill ha t.ex. vi tar “Hollywood” lockar, då använder du en tjock locktång som Ghd curve soft curl tång är ju perfekt för att få detta resultat. Vill man ha ett lite mer budget alternativ så har OBH nordica bra locktänger till ett bra pris!

Håll tången lodrätt i några sekunder så att det formar sig och sedan släpp och låt slingan svalna tills du gjort hela håret sedan kan du borsta igenom för att få det perfekta svallet :).

Hur får man lockarna att hålla?

Ett tips som jag tycker är bra att snurra upp håret i en klämma på natten ifall man vill att det ska hålla sig till dagen efter.

Skippa mjukgörande produkter, ger oftast en effekt utav att håret tyngs ner. Gäller dock inte värmeskydd som är obligatoriskt.

Använd gärna lite strävare produkter som en mousse och kanske en texturspray i längderna.

Millimeter för olika locktänger och vad dem gör.

Finns en locktång som är ultratunn som är endast 10 mm från Babyliss. Skapar supertajta och små lockar, den skulle jag säga är bra ifall du som kille inte vill permanenta ditt hår men söker ändå en locktång som kan nå runt ett kort hår så är denna storlek på locktång väldigt passande.

Självklart ifall du som kvinna också vill kunna göra lite busiga lockar rekommenderas även denna storlek till er hehe!

14 mm tången funkar också även bra på kortare hår samt alla andra längder givetvis men man kan ändå kalla det en mini locktång.

Skulle säga en kontång där cylindern är smalare på ena sidan och där millimetern är ca 19-32 mm rekommenderar Remington locktång som ett perfekt alternativ för dig som har axellångt hår och vill satsa på lite mer budget. Då får du mer volym uppe där millimetern är som tjockast och ett litet snyggt avslut i topparna där det blir smalare.

Har du ett lite längre hår där du lätt kan nå runt tången utan problem, men samtidigt bara vill ha lite softa lockar och inte för mycket så är 38 mm på en locktång bra :).

Vanliga frågor om locktänger

Hur lockar man håret med locktång?

Dela in håret i sektioner, och ta sedan pasé för pasé och håll locktången lodrätt.

Hur får man lockigt hår utan locktång?

Du kan använda skärpet ifrån din badrock och vira runt håret. Ha håret lite lätt fuktigt, sätt sedan bandet på huvudet och fäst med en klämma så att det sitter. Ta sedan en slinga ifrån främre delen utav huvudet och vira den “bakåt” tills du kommer ner till öronen. Sedan delar du upp ditt hår i två delar och virar det om vartannat runt badrockskärpet, fäst din fläta med en hårsnodd. Detta är ett väldigt skonsamt sätt att få snygga lockar som inte inkluderar någon värme.

Vilken storlek ska jag ha på min locktång?

Dem flesta vill ha medelstora lockar och då hade jag siktat på en locktång som har 32 millimeter. Vill man ha mindre lockar kan man gå ner till 19 millimeter.
För stora lockar så hade jag tagit 38 millimeter.

Hur varm ska en locktång vara?

Den optimala värmen på en locktång är 185 grader.

2 svar på ”Bästa Locktänger Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)”

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X