Bästa Saltvattenspray Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I detta inlägg kommer jag att tipsa om vilka saltvattenspray som är mina favoriter och varför!

Med hjälp av ett saltvattenspray kan du både få fram volym och strävhet i håret, det är också en perfekt produkt ifall du vill binda ihop dina naturliga lockar.

Har man naturligt självfall blir det ju alltid så mycket bättre när man är utomlands, så därför vill vi försöka få fram samma känsla med hjälp utav ett saltvattenspray :).

Jag har testat samtliga produkter och kan därför ge ett ärligt utlåtande om vad jag tycker. Hoppas att jag kan hjälpa dig att hitta ett bra saltvattenspray för ditt hår!

Mitt första tips och favorit är Ocean Spray – Maria Nila (Bäst i Test)

Ocean Spray Maria Nila
Ocean Spray Maria Nila

Jag gillar denna saltvattensprayen just för att den har lite extra styrka i sig, inte för mycket men lite mer vill man ha ibland så man känner det där lilla extra krutet.

Jag tycker produkten funkar väldigt effektivt på mitt hår när jag vill få fram lockarna ännu mer, ibland kan jag ha svårt att hitta saltvattenspray där man känner produkten även i långt hår. Personer som har kort hår rekommenderar jag verkligen denna saltvattensprayen till, men den har som sagt lite extra stadga i sig!

Maria Nila Ocean Spray är en produkt som ger volym, extra stadga och även textur. Produkten ger ett matt resultat och bli inte heller särskilt klibbig vilket jag tycker är ett plus, för jag personligen gillar inte när det blir för klistrigt i håret.

Denna saltvattenspray innerhåller naturligt salt och det innebär att den ger mer stadga än t.ex deras Salty Mist spray som också är ett saltvattenspray från Maria Nila. Saltvattensprayen är 100% vegansk, djurvänlig samt fria radikaler vilket alla Maria Nilas produkter är!

Skulle ni ha vägarna förbi Ängelholm så gå in och besök Salong Anders för där finns ett brett sortiment med Maria Nila produkter :).

Min nummer två är Rockaway Salt Spray – R+Co

Rockaway Salt Spray - R+CO
Rockaway Salt Spray – R+CO

Här har vi en riktigt härlig saltvattenspray ifall du vill ha “beach waves” varje dag! Jag skulle säga att produkten Rockaway Salt Spray endast är ämnat för ifall du vill få fram busigheten i håret, jag har pratat med en del som säger att den också funkar väldigt bra på tunt/fint.

Jag upplever inte alls att håret blir fett eller kletigt vilket jag tycker är positivt, och den har precis lagom stadga! Vill man ha lite mer riv så hade jag gått på mitt första tips!

Något man ska tänka på med denna saltvattenspray är att den är värmeaktiverad och det innebär att den ger absolut mest effekt ifall den får fönas in i håret, så jag skulle säga ifall du har ganska mjukt och fint hår så skulle jag definitivt göra det.

Har du ett mer frissigt hår så känner du in vad som funkar, men jag fönar aldrig in saltvattenspray i mitt hår just för att jag vill ha mina lockar, där funkar lufttorkning bättre för min del! Brukar dock föna igenom håret lite i botten så man får upp volymen!

På tredje plats kommer Björn Axén Salt Water Spray som bästa budgetalternativ

Bjorn Axén Salt Water Spray
Bjorn Axén Salt Water Spray

Detta är ett saltvattenspray som ger ditt hår textur och långvarig volym i ditt hår, produkten funkar bäst ifall du applicerar den i fuktigt hår och sedan fönar eller låter håret självtorka. Vill du ha en strävare känsla så applicerar du denna saltvattenspray i torrt hår!

Produkten innehåller vitamin B5 som hjälper till att vårda men också stärka ditt hår vilket är super. Vi vill ju inte torka ut håret för mycket för det är ju någonting man ska ha med sig att inte överdosera saltvattenspray för då kan håret bli torrt och tråkigt. Därav väldigt bra att produkten innehåller vitamin B5 men också även UV- skydd :).

Björn Axéns saltvattenspray är väldigt enkel att applicera i håret precis som produkterna ovan så sprayar den ut över hela håret, vill man få produkt mer än bara på översta håret så man lyfta en passé och spraya under.

Denna saltvattenspray är ingen produkt jag själv har testat men ett budgetalternativ skulle fram och efter att jag hade läst om olika budgetalternativ tyckte jag definitivt att denna verkade bäst som just det!

Vad innehåller ett bra saltvattenspray?

Nästintill alla har som grundregel att ett saltvattenspray ska innehålla någon form utav havssalt, det är saltet som hjälper till att bidra till stadgan och strävheten i håret. Ifall det står att produkten innehåller någon form av återfuktande egenskap så kan det vara olja som är den ingrediensen.

Någon form av näring vill vi också att produkten ska innehålla och då brukar det vara mineraler eller vitaminer. Ett tips som jag också påminner om mycket när det gäller att ha stylingprodukter i håret är att vara noga med att schamponera håret två gånger, så du får bort alla produktrester ur håret.

Ett tips är också när man använder mycket stylingprodukter är att detoxa håret ca en gång i månaden så att det rengör håret på djupet, bara ett tips :).

Varför ska man ha saltvattenspray i håret?

Det är ifall du vill uppnå samma känsla i håret som när du har varit utomlands och badar i saltvatten. Saltvatten ger en slarvig och härlig känsla i håret, så vill du ha den känslan så är det saltvattenspray du ska använda här i Sverige.

Kan man använda saltvattenspray på torrt hår?

Jag anser att du ska vara försiktig att använda det på torrt hår ifall det är skadat och preparerat med t.ex blekning.

Får man lockigt hår av saltvatten?

Alla får inte det, men har du lockigt hår i dig själv så framhävs dem ännu mera när du badar i saltvatten. Jag tror även att folk som har tunnare/finare hår kan nog uppleva lite mer fall och framförallt mera textur.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X