Bästa Schampot För Fett Hår Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I dagens artikel kommer jag att skriva om hur ni hittar ett bra schampo för fett hår, kommer att ge mina bästa tips på dessa och varför!

Anledningen till att man får fett hår kan dels vara genetiskt men det kan också vara så att man inte har bra rutiner för sitt hår samt att det finns en överproduktion av talg i hårbotten. Det kan också ha att göra med att det finns mycket hormoner i kroppen som orsakar fett hår som t.ex pubertet osv.

En sak som jag har lagt märke till är att när man tar sig mycket i håret och slänger runt det så upplever jag alltid att håret blir fett snabbare, och det grundar sig i att vi har mycket smuts och oljor i våra händer som vi överför i håret.

Hoppas att jag kan hjälpa er att hitta ett bra schampo för fett hår, jag har testat dessa produkter och kan därför ge en ärlig recension om vad jag tycker :).

Mitt första tips och favorit kommer här Specifiqué Bain Divalent shampoo – Kérastase (Bäst i Test 2023)

Specifiqué Bain Divalent shampoo - Kérastase
Specifiqué Bain Divalent shampoo – Kérastase

Kérastase schampo är en produkt som renar hårbotten för att minska överflödig fett och lukt, schampot ger en effekt av att hjälpa till att balansera din hårbotten genom att reglera produktionen av sebum som då minskar en fet hårbotten.

Schampot hjälper också till med att reparera längderna på håret ifall dem är sköra och kan därmed bygga upp fibern i håret.

Kérastase Specifiqué Bain Divalent Shampoo rengör upp till 41% och ger även upp till 61% mer volym vilket är ett riktigt plus för volym är ju någonting vi eftersträvar! Schampot innehåller aminosyra och det är kanske många som undrar vad det är? Det är hårets byggstenar som hjälper håret att bygga protein.

Applicering utav schampot sker i fuktigt hår och sedan masserar du in produkten ordentligt i hårbotten så att det löddrar, därefter skölj! Nu upprepar du samma process igen för man ska alltid schamponera håret två gånger under en tvätt.

Produkt nummer två är Care Derma Regulate Shampoo – Keune

Keune - Care Derma Regulate Shampoo
Keune – Care Derma Regulate Shampoo

Detta schampo ifrån Keune är ett djuprengörande schampo som minskar fett hår samt en fet hårbotten. Jag tycker att detta schampo är väldigt effektivt och har har sett väldigt fina resultat på folk som har använt schampot.

Schampot hjälper till att sakta ner överdriven fettproduktion och jag märker tydligt att man inte får lika fett hår, så det är kanon! Produkten har ämnen i sig som Bio-Sulphur och Betain som hjälper till att reglera fettbildningen i håret, finns även örtextrak i schampot som ger en lugnande effekt på din hårbotten.

Det är också ett väldigt effektivt schampo ifall du har problem med mjäll!

När du ska applicera schampot så börja i fuktigt hår och sedan massera in lugnt och försiktigt, gnugga inte in produkten utan stora rörelser så att det kommer schampo i hela hårbotten. Låt därefter verka 1-2 minuter och sedan skölj! Känner man att håret blir torrt efter användning så är ett tips att applicera ett återfuktande balsam i längderna.

Mitt sista tips blir Eco Therapy Revive – Maria Nila

Eco Therapy Revive - Maria Nila
Eco Therapy Revive – Maria Nila

Jag har skrivit om detta schampo en gång tidigare och jag tycker att det är grymt, plus att det är kul med ett ekologiskt alternativ.

Det är ett schampo som rengör håret på djupet och som hjälper till att rensa håret ifrån smuts, oljor och produktrester, men hjälper samtidigt också till att rengöra ditt hår och hårbotten. Ett schampo som rekommenderas ifall du har en väldigt oljig hårbotten då produkten är ett djuprengörande schampo som funkar att använda varje dag därav väldigt milt och snällt för håret.

Schampot innehåller den färgbevarande ingrediensen Colour Guard Complex som skyddar ditt hår mot UV-strålning och fria radikaler, alla Maria Nilas produkter är 100% veganska och fria från sulfater samt parabener.

Maria Nila Eco Therapy Revive är ett ekologiskt schampo och är certifierat av Eco Cert. Vad är det egentligen som krävs för att ett schampo ska få benämna sig som ekologiskt? Jo det krävs att innehållet består av 95% naturliga ingredienser men även att 10% av ingredienserna kommer ifrån ekologiska odlingar.

När du ska applicera schampot i håret så rekommenderar jag alltid att tvätta håret två gånger och i fuktigt hår, därefter kan du använda deras inpackning från samma serie och till sist avsluta med balsam! Väljer du att inte använda inpackningen så använd alltid balsam oavsett om det känns konstigt att tillföra mer fukt ifall du har problem fett hår. Håret behöver fukt i längderna, sålänge du inte applicerar balsam i hårbotten så är det ingen fara :).

Varför fortsätter mitt hår att vara fett även ifall jag har investerat i ett bra schampo?

Ifall man har köpt ett schampo som ska hjälpa en att bli av med fett hår, så får man inte heller glömma att dels ge det tid, det kan ta ett par tvättar för håret att vänja sig vid ett nytt schampo så därför kan man inte räkna med att se resultat på första användningen.

Många kan ibland också kommentera att håret blir alldeles för torrt och stripigt när dem har använt sig av ett schampo som motverkar ett fett hår Vi får inte glömma att dessa schampon innehåller inte lika mycket fukt som vissa andra produkter gör och det är just därför jag är noga med att alltid rekommendera balsam oavsett vad du har för problem med ditt hår.

Är det så att du fortfarande upplever att ditt hår är fett och schampot som du köpte inte har gett någon effekt alls då kan det vara så att det finns för mycket produktrester, och då kan håret vara i behov av ett detox schampo som hjälper dig att göra håret extra rent på djupet.

Hur ofta ska jag tvätta mitt hår?

Det optimala skulle jag säga är två dagar i veckan.

Varför blir mitt hår fett och vad ska jag göra åt det?

Vanligaste orsaken är att man tvättar håret för ofta och då tvättar du också bort hårets naturliga oljor i hårbotten vilket därefter leder till obalans, då vill scalpen kompensera denna torkan i håret och börjar istället överproducera talg och då får du fett hår.

Hur ska man hantera fett hår?

Använd dig utav ett detoxande schampo och tvätta inte håret för ofta. Använd bara balsam eller inpackning i längderna.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X