Bästa Värmeskydd Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I detta inlägg kommer jag att beskriva vilka värmeskydd som är mina favoriter och varför!

Jag har ju skrivit om det mycket i mina tidigare artiklar hur viktigt det är att använda värmeskydd och hur mycket det skyddar håret, så jag tänkte att det är väldigt passande att skriva om några tips som jag älskar att använda i mitt hår.

Produkterna som jag kommer att tipsa om har jag själv testat eller på någon utav mina kunder, så kan därför ge er ett ärligt utlåtande. Kommer även att tipsa om ett schysst budgetalternativ!

Hoppas att jag kan hjälpa er att finna ett grymt värmeskydd till ert hår så att det håller sig starkt och fint :).

Min favorit är Maria Nila – Cream Heat Spray (Bäst i Test 2023)

Cream Heat Spray
Cream Heat Spray

Detta värmeskydd är en stor favorit hos mig och jag har använt denna produkt i så många år och jag kommer alltid tillbaka just för att den har väldigt mycket fukt som jag älskar.

Det är ett väldigt vårdande värmeskydd som tillför fukt och glans och även bygger upp ett skadat hår. Produkten har en väldigt krämig formula som du sprayar i håret och jag gillar verkligen att det är en sprayfunktion för att då fördelas produkten ut i håret mycket lättare.

Värmeskyddets innehåll är att den skyddar mot UV-strålning och fria radikaler och är även vegansk som alla Maria Nilas produkter. Stadgan är 1/5 men värmeskyddet fokuserar endast på att ge fukt och få det mjukt.

Hur du använder produkten på bästa sätt är att du sprayar i produkten i handdukstorkat hår, och efter det så kan du lyfta på håret och spraya och till sist på överhåret för då får du en mycket jämnare fördelning så att inte allt kommer på de översta partierna.

Detta som jag beskriv ovanför gör du innan föning och styling. När du känner dig färdig med din styling så kan du även spraya på torrt hår ifall du vill få i ännu mer tyngd och fukt även när håret är torrt.

Jag som har lockigt hår kan ibland känna att håret kan bli väldigt frissigt beroende på väder och temperatur, särskilt när jag är utomlands och det är fuktigt ute så är detta värmeskydd ett måste för att få lite tyngd och struktur i håret.

Om jag ska ge ett litet minus och det har jag även pratat med säljarna om till detta varumärke är att ibland är det svårt att få ut det sista ur produkten, men man känner att det finns kvar men själva pumpen når inte ända ner.

Så jag hoppas att dem har tagit till sig det och kommit på en bättre lösning för när produkten börjar nå sitt slut, men det är ju för att jag tycker den är så bra så jag vill få ut varenda millimeter utav produkten :).

Min nummer två är Joico K-Pak Colour Therapy Luster Lock Multi Perfector

Joico K-Pak Colour Therapy Luster Lock Multi Perfector
Joico K-Pak Colour Therapy Luster Lock Multi Perfector

Det är jobbigt när man har två favoriter och detta är min andra som också är helt fantastisk till håret. Jag tycker verkligen att detta är en riktigt klassiker och det är många som kallar den “mirakelsprayen” och jag förstår verkligen varför.

Joico’s värmeskydd lämnar håret med ett dagligt skydd samt tillför mycket glans till håret, produkten ger också ett kraftfullt skydd mot värmeverktyg samt att den också skyddar mot UV-strålning som lätt kan göra att våra hårfärger tonas ur och bli dassiga.

Värmeskyddet har väldigt enkelt för att reda ut hår och är också super ifall du har barn som inte gillar att bli kammade, perfekt att då spraya lite produkt i håret och sen är det enkelt att kamma/borsta igenom.

Jag tycker att detta värmeskydd funkar bäst för dem som inte vill ha för mycket tyngd i håret, det ger lika mycket fukt till håret men det tynger inte ner på samma sätt som mitt tidigare tips jag skrev om.

Det fungerar om ditt hår är skadat och det behöver byggas upp igen, då är detta värmeskydd väldigt effektivt, är också super ifall du söker ett värmeskydd som är färgbevarande. Visste ni att Joico’s värmeskydd bevarar färgen mer än 82% upp till åtta veckor? Riktigt plus för dem som har hår där färgen släpper enklare än andras.

Applicering sker i nytvättat och handdukstorkat hår, viktigt att skaka flaskan väl innan användning.

Mitt sista tips är Björk – SKYDDA Heat Protector

Björk SKYDDA Heat Protector
Björk SKYDDA Heat Protector

Ibland kan jag inte ge ett budgetalternativ som har ett riktigt bra pris för just när det kommer till vårdande produkter är det väldigt viktigt att det håller en viss standard.

Jag har försökt hitta ett värmeskydd som inte ligger över 200 kr men det är svårt, men tycker jag ändå jag har hittat ett lite mer prisvärt alternativ som jag också tycker är väldigt bra 🙂

Björks värmeskydd har en krämig och något tjockare konsistens som gör att den tillför mycket fukt, och jag måste verkligen säga att Skydda heat protector har verkligen en förmåga att trolla bort friss. Produkten tillför mycket mjukhet till håret och blir också enkelt att reda ut!

Värmeskyddet har en underbar doft men inslag av persika, samt att produkten har en skonsam formula med björkextrakt, panthenol och antioxidanter som gör att håret får en fin och härlig glans. Björks värmeskydd skyddar håret upp till 220 grader och innehåller också UV- skydd!

Vad händer ifall man inte använder värmeskydd på håret?

Det tåls att upprepas men värmeskydd är ett måste ifall du använder stylingverktyg till ditt hår. Använder du värme på håret utan att först skydda det med hjälp utav ett värmeskydd så riskerar du en del.

För och främst så kan håret missfärgas och det innebär att ifall du badar mycket i klor, är i solen en del eller t.ex. har egen brunn så kan håret lätt bli grönt, eller ifall du är brunett och är i solen mycket så kan färgen blekas extremt mycket. Allt detta kan skyddas på ett helt annat sätt ifall du använder ett värmeskydd i ditt hår, och ett ännu större plus är ifall produkten innehåller UV-skydd!

Vad mer som kan hända ifall du inte använder värmeskydd är att ditt hår riskerar att brännas. Vi måste ju tänka på vad vårat hår blir utsatt för titt som tätt, jag menar att använda värmeverktyg är ju extremt påfrestande när det handlar om kvalitén på håret. Om det är någon gång man absolut inte ska strunta i värmeskydd är när vi ska använda värme!

Till sist det som händer är att håret har blivit så skadat och slutar upp med friss och trasigt hår och det vill man ju gärna undvika, för ibland tror vi inte att det kan hända men det kan verkligen bara säga poff… och så har något smält eller brutits av i ens hår, och då är det tyvärr inte lika roligt längre.

Så jag säger bara snälla var rädda om håret när ni använder styling, så slipper ni vara med om några tråkigheter gällande ert hår :).

När ska man ha i värmeskydd?

När du använder verktyg till håret som innehåller någon form utav värme.

Kan man använda hårolja som värmeskydd?

Det finns en del oljor som fungerar som värmeskydd.

Vilket är det bästa värmeskyddet?

Maria Nila. Cream Heat Spray tycker jag :).

Kan man göra eget värmeskydd?

Ja det kan man absolut.

Hur vet man om ett värmeskydd är bra?

Tycker du om att platta håret mycket så ska du fokusera på att ha ett värmeskydd som är oljebaserat.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X