7 Tips På Hur Du Får Frisyren Att Hålla Hela Dagen

Idag kommer jag att tipsa om de bästa hacksen som gör att din frisyr kommer att hålla bättre :).

Vi kommer gå in på hur man får volymen och lockarna att hålla, jag menar ett vackert lockat hår lyfter vilken look som helst. Vi vill ju samtidigt inte ha för mycket produkt i så jag ska ge mina 7 bästa tips utan att behöva preparera håret för mycket!

Första steget är att detoxa håret!

Börja med att använda ett djuprengörande schampo, då rensar vi håret ifrån massa orenheter och produktrester vilket sedan kommer bli nyckeln till att få ett lättarbetat hår och främja volym och glans. Ett schampo som jag älskar och använder mycket är Maxi.Wash från Kevin Murphy.

Därefter går vi in med ett volymschampo

Använd dig av ett volymschampo för att få textur på håret innan det ska lockas, schampot hjälper ditt hår att bygga fram volym i botten. Ett volymschampo ger en strävare känsla som får din styling att hålla längre. 🙂

Nu är det dags att preparera håret med produkter

Efter att du har tvättat håret med hjälp utav ett volymschampo, så är det bra att gå in med en volymprodukt som ger struktur och det kommer att skapa förutsättningar till att din styling sedan kommer att hålla mycket bättre. Man kan också gå in med en mousse för det framhäver också volym samt stadga till håret. Jag har ett volymspray som är helt fantastisk som heter Oribe – Maximista Thickening Spray, har du svårt att få volym så är denna volymsprayen ett måste!

Tips på en bra locktång kommer här

En locktång som jag tycker är riktigt bra är ghd curve soft curl, den gör så att man får snygga lockar och med hjälp utav själva “klämman” som du virar in håret runt så kan du med den också bestämma vilket typ av avslut du vill få i topparna!

Dags för att börja locka håret på bästa sätt!

Nu är det viktigt att du lockar håret på rätt sätt, börja med att dela in håret i sektioner och sedan börjar du underifrån och jobbar dig uppåt. Vill du att håret ska hålla sig så bra som möjligt och du har kanske ett hår som faller platt ganska lätt så tar man en smal passé hela tiden.

Du kanske känner att det kommer bli för mycket “små lockar” men du kommer ändå borsta igenom håret och då kommer det falla sååå snyggt! Efter du är färdig så är det viktigt att håret får svalna upp till ca 20 minuter innan du applicerar produkter som hårspray etc. Du kan även ta små clips och fästa upp lockarna i håret så det behåller sin form ännu mer!

Nästan klara, men nu ska vi få ännu mer textur i håret

Nu rekommenderar jag att du går in med ett bra hårspray, texturspray eller ett torrschampo i håret, men man ska också vara lite försiktig med att preparera håret för mycket med just hårspray, utan lita på förjobbet du har gjort med volymschampo etc. Det är dem produkterna som gör att stylingen håller i längden. Jag personligen älskar att använda mig utav ett texturspray, det binder ihop håret så himla bra! Ett tips på ett bra textur spray är Vision – Texure Spray.

Det är dags för mitt sista tips och “the final touch”

Jag hoppas att du känner dig nöjd med din styling, och att du har fått lite ny inspiration. Oavsett hårtyp så tycker jag att det är ett måste att gå in med glansspray som sista produkt, håret kan bli lite matt just när man har lockat samt haft spray i etc. Går man in med glansspray som sista produkt blir det magiskt och ser lyxigt ut igen ;). En utav mina favoriter är Maria Nila – Shimmer Spray.

Hoppas att ni har fått lite tips på bra hacks till en hållbar styling 🙂

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X