Hur Du Får Platt Hår Att Hålla Hela Dagen

I dagens inlägg kommer jag att ge tips på hur man får plattat hår att hålla så bra som möjligt!

När vi vill uppnå ett resultat där håret är rakt så vill vi ju inte ha ett frissigt och yvigt hår, utan vi vill ha det blankt med en lyxig känsla! Folk med självfall och lockigt hår brukar ofta har problem med frissigt hår, men det kan även drabba personer med riktigt tunt och fint hår. Oftast kan orsaken vara att håret har brist på fukt!

Börja med ett schampo som har mycket fukt

De personer som skriver om tips angående att plattat hår ska hålla bättre har till 99% ett självfall och där tillkommer oftast friss. Då skulle jag vilja tipsa om att tvätta håret med ett schampo som innehåller mycket fukt och som kommer tynga ner håret så att det inte blir så “yvigt”. Ett schampo som jag älskar och som alltid finns i mitt badrum är Maria Nila- True Soft Schampoo!

Använd olja och värmeskydd i håret

Innan vi ska gå in med fönen är det viktigt att alltid använda värmeskydd för annars kan håret ta stor skada, jag tjatar alltid om värmeskydd men det har en väldigt stor inverkan på håret! Efter du har applicerat värmeskydd så går du in med ytterligare fukt dvs hårolja, och oljan ska du undvika att ta i hårbotten men det är helt beroende på hur torrt håret är men jag skulle rekommendera att ta det i längderna och jobba in produkten med hjälp utav en hårfön.

Föna in produkterna i håret

När du nu ska föna in produkterna som du har applicerat i ditt hår så dela upp håret i två sektioner, då har du inte så mycket hår att arbeta med samtidigt. Sedan så blåser du håret “konsekvent” neråt och ta hjälp utav munstycket på fönen för det hjälper till att forma hår dit du vill ha det! Gå även in med en rundborste och arbeta varje hårstrå för sig, resultatet av det blir att varje hårstrå får ner frissigheten. Där har du gjort mycket jobb redan innan du ska använda plattången som också sliter mer på ditt hår.

Ett tips på en MAGISK hårfön är Dyson Supersonic och där får du med grymma munstycken som hjälper till att få ner frissighet i ditt hår.

Nu är det dags att gå in med plattången

Nu har du troligtvis gjort mycket utav jobbet redan och det innebär att nu när plattången ska användas så behöver du inte kämpa så mycket för att få ett rakt och blankt hår. När du går in med plattången så dela in håret i 3-4 sektioner och ha en kam i handen, när du nu fäster tången nära din hårbotten så börja alltid med kammen först i den passé du håller i. Du pressar tången intill hårbotten och när du drar så har du kammen före tången som hjälper till att håret är följsamt och minskar friss. Resultatet som blir när man gör på detta sättet är en slät och blank look!

En plattång som jag älskar är ghd platinum.

Det sista som behövs för att få den kompletta looken

Sist men inte minst går vi in med lite hårolja igen ifall det behövs, tips är Maria Nila – True Soft Argan Oil som inte tynger ner för mycket, du har ju preparerat håret med mycket fukt redan så man vill kanske bara ta ett litet pump och separera ut i håret. Där efter så sprayar vi med glansspray på hela håret så att det får ännu en liten touch av lyster!

Hoppas att denna guide har gett er tips på hur man får mycket tyngd i ditt raka hår och hur man motverkar frissigt hår :).

2 svar på ”Hur Du Får Platt Hår Att Hålla Hela Dagen”

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X