Hur Du Stylar Håret Med En Dyson Airwrap

Idag kommer jag att försöka skriva en utförlig guide till er angående om hur man stylar håret på det snyggaste och bästa sättet med en Dyson Airwrap :).

Jag har fått förfrågningar om jag kan förklara hur man stylar håret med en Dyson Airwrap, och vad jag använder för produkter i en styling med just Dyson Airwrap. Vi får inte glömma att detta styling verktyg endast är en föning så man kan inte förvänta sig en super hållbarhet.

Hållbarheten med Dyson Airwrap har väldigt mycket att göra med hårets kvalitet, på mitt hår är den magisk och är egentligen det styling verktyget som jag använder allra allra mest!

Jag börjar med att schamponera håret

Alltid när jag ska få en komplett styling med en Dyson Airwrap så börjar jag med att schamponera håret, och med det sagt så har vi de bästa förutsättningarna att sedan jobba med verktyget.

Jag tycker om att använda ett volymschampo när jag ska göra en ordentlig föning och här kommer ett tips på ett schampo som jag tycker mycket om och det är Joifull volymschampo från Joico.

Applicera produkter innan föning

När jag nu har tvättat håret så torkar jag det med handduk och borstar igenom, sedan så applicerar jag de produkter som jag vill ha i håret innan jag börjar styla det.

Jag börjar med att använda ett värmeskydd och jag älskar Cream Heat Spray från Maria Nila, efter det så brukar jag gå in med en mousse i hårbotten och jag älskar denna moussen så mycket och den kommer ifrån Oribe och heter Grandiose Hair Plumping Mousse!

Föna igenom håret

Nu har du applicerat de produkter som du vill ha i håret och nu sätter du igång att föna håret, när du gör det så blåser du igenom håret åt alla olika håll så vi kommer in med värme underifrån också, det är smidigt att stå upp och ned med huvudet.

Torka håret ca 80% torrt, det är bra ifall håret inte är helt torrt just för att styling håller bättre ifall det fortfarande är lite fukt kvar i håret :).

Nu är det dags att börja styla håret med Dyson Airwrap

Tiden är inne för att börja styla håret till ett riktigt lyxigt svall, och då är som sagt håret fortfarande lite fuktigt men inte för mycket dock.

Börja med att dela upp håret i sektioner, så du inte har för mycket hår att jobba med samtidigt. Nu börjar du att ta en passé och där ställer du in din spole på verktyget vilken riktning den ska gå åt.

Titta i spegeln och ifall pilen går åt vänster, ja då är det vänstersidan på håret du jobbar med och fram till mitten där bak på huvudet, och tvärtom när det gäller andra spolen :).

När du nu håller din passé så håller du den i mitten av håret men flytta upp fingrarna lite mer mot botten så du kommer upp ytterligare en bit. Därefter startar du verktyget på max och bara håller spolen bakom din passé och då med hjälp utav luftströmmen så suger sig håret runt spolen.

Nu är ni på rätt spår och var inte rädd för att hålla ordentligt i din passé för ibland vill folk nästan släppa och hamnar ur “synk” så håll konsekvent i din passé, och när håret är runt spolen så håll ca 30 sekunder, och du kan försöka dra håret lite fram och tillbaka så spolen glider och är följsam med håret.

Då får du fram glansen på ett helt annat sätt när du drar spolen fram och tillbaka, när du har kört din passé i ca 30 sekunder så drar du upp knappen på verktyget och kör kalluft ca 20 sekunder för det kalluften gör är att den kyler ner locken och då fixeras håret och därmed håller bättre :).

När du är klar med dina sektioner och har sista sektionen kvar som är överhåret, då brukar jag gå in med deras varmluftsborste och jobba fram ännu mera volym. Har man gardin lugg eller kortare hår kring ansiktet så vill jag få fram mycket volym just där, och då tar jag varmluftsborsten och först lägger “under” luggen och fönar/rullar borsten framåt och sen vänder jag på det och avslutar med håret framför spolen och rullar bakåt.

Därefter fönar jag den sista sektionen som är överhåret med Dyson Airwrap barrels precis som ni har gjort i hela håret, och därefter är ni klara :).

Gå in med produkter efter föningen

Jag gillar inte att preparera håret med för mycket produkter när jag gör min föning med Dyson Airwrap men jag tycker om att gå in med en lätt texturspray just för att “knyta ihop” säcken lite och att få lockarna att komma ihop sig.

När håret har svalnat i ca 10-20 minuter beroende på hur mycket tid ni har där och då, så tycker jag personligen om att borsta igenom håret och få det riktigt följsamt och härligt. Jag tycker inte om när det är för lockigt, men har man ett hår som har svårt att få styling att hålla hade jag bara borstat lite lätt eller dragit fingrarna igenom.

Nu har jag borstat igenom håret och därefter går jag in med en ganska lätt texturspray, testade Maria Nila Textur Spray häromdagen och jag tyckte den var såååå bra, lägger även en länk till Dyson Airwrap :).

Hoppas att ni får användning av min guide och att ni förstår min beskrivning, jag uppskattar feedback så kommentera nedan ifall det är något ni inte förstår eller ifall ni önskar något annat jag kan tipsa eller skriva om :).

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X