Tips På Hur Man Får Ett Snyggt Uppklippt Hår

Idag kommer jag att förklara hur man får ett uppklipp hår att se 10/10 ut! Med hjälp utav min guide kan ni få inspiration och tips så att ni sedan kan förklara hur ni vill ha det när ni går till frisören.

Det har blivit väldigt modernt att ha uppklippt hår igen vilket jag är så glad över, för har man ett långt hår kan man få liv i håret på ett helt annat sätt ifall håret är uppklippt.

Ett långt hår blir oftast tungt och livlöst och just med tanke på att vi är så måna om att ha mycket volym, så krävs det att håret är uppklippt för att det ska orka lyfta alla hårstrån.

Många av mina kunder och inklusive mig själv vill inte ha för mycket uppklippning i håret, man är ganska ärrad från att man var liten och frisören klippte upp håret nästan till skallbenet, så när jag har kommit med förslag att klippa upp håret på mina kunder så blir dem oftast skräckslagna, men det är verkligen inte den typen av uppklippning vi vill åt!

Första steget i klippningen

Det första jag brukar göra när jag ska klippa en kund och därefter klippa upp håret är att först gå igenom kundens längd vilket då kan vara topparna eller hur mycket dem vill klippa av. Efter att jag har gått igenom håret så tror man kanske att jag ska börja klippa upp håret, och svaret är nej!

Anledningen till varför jag inte vill klippa upp håret efter att jag har klippt topparna t.ex är för att oftast har jag tvättat mina kunder i schamponeringen innan vi börjar klippa, och håret är fortfarande blött. Jag skulle aldrig få för mig att börja klippa upp håret när det är vått, och det anser jag är “felet” frisörer gör att man börjar klippa upp och forma håret när det är blött.

Du har ingen aning om hur uppklippningen blir när håret är blött, och du ser inte heller hur håret faller!

Allt handlar ju om intresse och just uppklippning har alltid varit ett intresse hos mig och det är kanske därför jag har testat mig fram mycket genom åren för att hitta den bästa tekniken som gör att ett uppklippt hår smälter in på det bästa sättet i vårat övriga hår.

Nu börjar jag med att föna håret

När jag har klippt igenom topparna så börjar jag därefter att föna håret och skapa volym! Jag brukar tycka om att ha i en mousse som jag applicerar i både botten och längderna när håret fortfarande är vått och en mousse som jag tycker är grym är Styling Mousse – Vision Haircare.

Nu går jag in med en anti frizz spray från Colorwow som är helt fantastisk, som är en fuktavstötande produkt som skyddar mot hög luftfuktighet men samtidigt ger en härlig glans.

Börjar nu med att föna håret, och då använder jag alltid bästa Dyson Supersonic som jag knappt kan klara mig utan haha. Jag blåser håret ifrån alla håll och kanter så att luften kommer igenom botten och det bildas då väldigt enkelt volym. Stylar du håret på dig själv så kan du stå med huvudet upp och ner, då får du också in mycket luft överallt som hjälper dig med volymen.

Går in med en värmeborste

Jag har fortfarande inte börjat klippa upp håret utan jag vill forma till håret samt att jag vill få fram glans och även få lite liv även ifall det är svårt när håret ännu inte är uppklippt.

Det är viktigt att håret är fönat ordentligt och nästintill färdigt för att kunna göra den bästa uppklippningen! Så man kan säga att jag vänder på ordningen lite för att få det så snyggt som möjligt :).

Dags för att börja klippa upp håret

Nu är det dags att gå in med saxen igen, alla hårstrån ligger på sin plats och håret är följsamt och jag ser nu exakt hur håret faller. Jag börjar med att ta upp en passé och drar uppåt mot huvudet och håller stilla och sedan när jag håller min sektion uppe i “luften” så klipper jag så pass mycket som jag och kunden har kommit överens om.

En sak som är viktig att tänka på ifall du vill ha en mjuk uppklippning som smälter ihop är att ALDRIG klippa rakt av, utan när du håller din passé i luften så pointar du håret istället så att det blir “taggigt” och då smälter håret ihop på ett snyggt sätt.

Sedan så går man igenom hela håret på samma sätt, dela av en passé och håll upp i luften och sedan tagga igenom håret så mycket som man vill ha av. Viktigt att man som frisör klipper upp så mycket som man har kommit överens om, alltid för lite än för mycket och att kunden får känna igenom håret lite då och då.

Därefter tar ni ett beslut ifall ni vill klippa upp ännu mera eller så känns det bra direkt, men jag brukar klippa upp ca 3 cm ifall man inte vill ha så mycket uppklippt utan bara lite liv, men det är helt beroende på vad du har för kvalitét på ditt hår.

När jag känner mig klar med uppklippningen så går jag in med värmeborsten igen och fönar håret med borsten på olika håll, så får man fram ännu mera liv och volym i håret.

Hoppas att dessa tipsen hjälper er att förstå hur man får ett uppklippt hår att se lyxigt ut :).

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X