Bästa Volymschampo Enligt Mig som Frisör (Bäst i Test 2024)

Idag kommer jag att tipsa om vilka volymschampo som är bäst och varför!

De senaste åren har vi blivit väldigt intresserade av att få fram mycket volym i håret och är måna om att hitta ett bra schampo som får fram just mycket volym. Kommer även att tipsa om ett bra budgetalternativ som håller bra kvalitet samt pris.

Jag tycker att det har varit svårt att hitta effektiva volymschampon men jag har testat mig fram under ett par år och känner att nu har jag möjlighet att ge en ärlig recension om vad jag tycker :).

Hoppas att jag kan hjälpa er i denna artikel att finna det bästa volymschampot till ert hår!

Mitt första tips som jag vill nämna är Joico-JoiFull schampo (Bäst i test)

JoiFull volymschampo
JoiFull volymschampo

Detta volymschampo har följt med mig stadigt de senaste året och den gör verkligen sitt jobb! Joifull volymschampo lämnar håret väldigt rent och luftigt vilket jag älskar, schampot löddrar väldigt mycket och tar bort orenheter och oljor som tynger ner håret.

Många volymschampon brukar vanligtvis inte löddra så mycket och det tycker jag är ett riktigt plus med detta schampo så att produkten kommer ner och jobbar i håret, och därmed ger resultatet av luftighet samt volym.

Joifull volymschampo är väldigt drygt att använda och 300ml räcker länge, schampoflaskan och balsamförpackningen är inte likadana i förpackningen så det är omöjligt att du tar fel.

Schampot innehåller lite mer produkt än vad balsamet gör vilket också är fiffigt för oftast använder du inte lika mycket balsam som schampo. När du ska applicera produkten på håret gör du som vanligt att du sköljer håret och sedan i med en klick och massera in och därefter en omgång till och sedan skölj ur.

Tycker det går lika bra att håret får självtorka eller att du använder fön efteråt, men själva effekten blir densamma oavsett vilket alternativ du väljer efter du duschat.

Min nummer två är Maria Nila- Pure Volume Schampoo

Pure Volume Schampoo
Pure Volume Schampoo

Pure Volume Schampoo är ett volymgivande schampo som är positivt ifall du vill få fram mycket volym i ditt hår. Schampot har en väldigt fräsch och härlig doft med inslag av citron, hyacint men också lite bubbelgums känsla, luktar fantastiskt!

Jag personligen tycker att detta schampot passar bäst ifall du har lite tunnare hår med fina hårstrån, då tycker jag den är magi. På tjockt hår kan jag uppleva ibland att den inte riktigt når in i botten och rengör och kan därför få lite klåda efter en tids användning.

Detta schampo ifrån Maria Nila är det schampo som går in och rengör minst i deras schamposerie, just för att inte tynga ner håret för mycket och därmed kunna fokusera på volymen. Det är bara ett litet tips jag vill ge men sen kanske vissa som har tjockt hår inte alls märker av det “problemet” :).

Maria Nilas Volymschampo innehåller Pro-Vitamin B5 som ger volym till håret, det håller längre och ger fukt. Ett tips som jag har fått utav leverantören är att alltid använda balsam till deras volymschampo just för att håret kan bli trassligt i längderna efter användning ifall du inte använder balsam efteråt.

Vill du ha maxad volym i håret så ska du använda hela deras serie med schampo, inpackning, balsam och till sist deras volym mousse. En sak till är att alla deras produkter är veganska och deras ingredienser är skonsamma för håret, djuren och planeten!

Vill ni handla Maria Nilas produkter och ni befinner er i Ängelholm så gå in på Salong Anders för ett fantastiskt utbud :).

Mitt tredje tips är Aussome Volume Schampoo som bästa budgetalternativ!

Aussome Volume Schampoo
Aussome Volume Schampoo

Detta är ett riktigt prisvärt schampo som återfuktar, ger volym och en fylligare känsla. Skulle säga att detta schampo är mest anpassat för tunt hår som behöver volym.

Trots att detta är ett budgetalternativ så har Aussie vunnit ett antal prestigefyllda priser, och så håller dem hög kvalitetsstandard samtidigt som det håller låga priser, vilket jag tycker är imponerande!

Schampot innehåller Australisk humle vilket innebär att humlets protein täcker hårstrået och hjälper till att bygga upp håret igen. Formulan innehåller varken silikoner eller färgämnen, doften på schampot är australienska plommon och luktar väldigt fruktigt och gott!

En sak till är att du får väldigt mycket produkt för pengarna med tanke på att förpackningen innehåller 500ml, det får man säga är mycket schampo för en billig slant.

Mer än detta har jag inte att tillägga, det är ett budgetalternativ och finns inte lika mycket att recensera angående dem produkterna men jag hoppas ni som testar deras volymschampo blir nöjda!

Bästa ingredienserna i ett volymschampo

Volymschampon som är för fint hår behöver oftast ingredienser utav hög kvalitet. När du letar efter volymprodukter så kan du hålla utkik efter protein som också kallas keratin och hjälper till att skapa struktur i håret.

Uppstår det proteinbrist i håret så förlorar det sin elasticitet och blir därmed livlöst och kan till och med gå av. Det finns även hydrolyserat veteprotein som också är en bra ingrediens i ett schampo, det hjälper till att fylla glipor i hårstrukturen som sedan resulterar i ett fylligare och tjockare hår!

Vi har också glycerin som är en fuktgivande ingrediens som drar till sig vattenmolekyler i håret och bidrar till mjukhet och glans :).

En ingrediens som jag tycker är väldigt viktigt är antioxidanter som hjälper till att skydda ditt hår ifrån fria radikaler som attackerar dina hårsäckar. Det kan sedan leda till att man får långsammare hårväxt, håravfall och gör håret allmänt tunnare.

När man ska schamponera håret är det alltid viktigt att man gör det två gånger för att, första gången så får du bara håret fritt ifrån smuts och döda hudceller vilket är ganska äckligt. Omgång nummer två så rengör du håret på djupet så att det blir rent och fint och kan uppnå en härlig volym i ditt hår.

Steg nummer två är att använda balsam och använd aldrig balsam i hårbotten, speciellt inte när du vill uppnå volym längst ner i botten. Fokusera på att applicera balsamet från öronen och neråt och låt sitta några minuter och sedan skölj ur!

Hur vet man om ett schampo är bra?

Din hårbotten kan lätt bli irriterad och torr, därför är det bra att använda ett schampo som inte innehåller sulfater.

Vad gör volymschampo?

Det är skonsamt för håret när du tvättar det och ger en härlig textur i håret som gör det enklare att få volym i botten och längderna.

Vilket schampo är bäst för tunt hår?

Jag skulle säga Joifull Volumizing Schampoo ifrån Joico som även blivit prisad som bäst i test.

Varför ska man schamponera håret två gånger?

Fösta gången tar du bort smuts och överblivna rester ifrån hårprodukter och andra gången så rengör schampot håret mer på djupet och kommer ner i hårbotten.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X