Bästa Färginpackning Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I detta inlägg kommer jag att tipsa om färginpackningar och vilka två som är mina favoriter och varför. Denna produkt är en väldigt smidig och rolig produkt, det produkten gör är att t.ex. bibehålla färgen dvs innebär att man med hjälp av en färginpackning bättrar på färgen så att den håller sig fräsch och fin mycket längre.

Vill du ha en kall blond ton på ditt blekta hår så är en färginpackning med kalla pigment perfekt att använda för att hålla färgen snygg längre, eller om du är brunett och du har kanske ett hår där färgen lätt vill släppa (det är ju helt beroende på vad man har för hårtyp) då är en färginpackning kanon att komplettera med där också:).

Det kan även vara så att man ibland vill göra något “crazy” och applicera en färgbomb som det också kallas, en mer galen färg som rosa eller en fin peachy kulör, som också tvättas ur efter ett par tvättar. Så det finns mycket spännande man kan hitta på med färginpackningar, och det positiva är ju också att det är en inpackning så ingenting som sliter på håret, snarare vårdande för håret!

Min favorit är Colour Refresh från Maria Nila

Maria Nila Colour Refresh
Maria Nila Colour Refresh

Färginpackningen Colour Refresh är sååå bra, jag jobbar med den produkten nästan dagligen på salongen! Färgbomben kan man också kalla det återfuktar håret vilket är ett stort plus och att den tillsätter också färgpigment så att färgen håller sig fräsch och glansig mellan dina färgningar.

Varje gång du tvättar håret med Colour Refresh så förstärker du hårfärgen, vilket också då gör att färgen förstärks mer och mer efter varje tvätt, men vill bara flika in att håret blir inte “mättat” av färginpackningen utan ger mer lyster hela tiden samt glans.

Maria Nila erbjuder massor utav olika färger med deras Colour Refresh och jag har ju några favoriter som är bland annat Pearl Silver som är superfin att har på ett blekt hår där man vill ha inslag av kallare toner på sina slingor, och jag är ju allergisk mot när man t.ex. använder silver schampo och håret slår mot blått/lila.

Använder man sig av Colour Refresh och deras Pearl Silver så får du ett otroligt jämnt och fint resultat samt att håret blir återfuktat och inte uttorkat som det kan bli med ett silver schampo. Pearl silver används på de absolut ljusaste håren, men vill du ha en kall ton fast du är mellanblond så är deras Cool Cream fantastisk fin också och den har ljushetsläge 8 och Pearl Silver används på ljushetsläge 9 eller 10.

Hade kunnat fortsätta skriva massor om alla deras olika färger men måste gå vidare till applicering och det sker efter du har schamponerat håret. Därefter handdukstorkar du det med en handduk, eller bara kramar ur så mycket vatten du kan. Därefter tar du ett par pump och lägger på hela håret och beroende på vilken intensitet du vill ha så kan inpackningen sitta mellan 3-10 min beroende på vilket resultat du vill ha :).

Efter att du har sköljt ur färginpackningen så applicerar du balsam som gör att fjällskitet sluts igen och tillför ett mjukt resultat.

Nummer två är Revlon Nutri Color

Revlon Nutri Color
Revlon Nutri Color

Denna färinpackning jobbade jag med mycket förr och jag tycker också att den är väldigt bra, den håller inte riktigt den standard som Colour Refresh haha men tillräckligt bra för att rekommendera den, definitivt! Detta är också en inpackning så det är alltid ett stort plus för mig, när det är vårdande för håret och att den tillför en intensiv färg när du applicerar den på håret.

Färgbomben från Revlon innehåller inga sulfater eller parabener och det är ett plus, samma som Maria Nilas färginpackningar så har Revlon ett brett sortiment av olika färger som man kan applicera på håret, finns även en färginpackning som är neutral som man kan blanda ut alla färger med så att de inte blir så intensiva ifall man inte vill ha det :).

Vi säger t.ex. att man vill ha en “peachy” ton på håret och när du är klar så upplever du att färgen har blivit väldigt intensiv och får lite smått panik.. då skulle jag absolut tipsa om att köpa en färginpackning som man kan blanda ut den andra tonen med ifall man är rädd för intensiva resultat.

Det är trots allt bara en färginpackning så den tvättas ur efter ett par tvättar, men det ska man också veta att beroende på vilken hårtyp man har så sätter sig färgen mer intensivt och sitter kvar längre än på vissa andra hår. Jag själv har ett frissigt hår och då måste man vara “försiktig” för det sätter sig bättre på våra hår och håller längre innan det tvättas ur.

När det gäller de neutrala färgerna så har man inget att vara orolig för men, får man en idé en lördag kväll att det hade varit roligt att ha rosa hår en kväll ute på krogen så ska man tänka på att ta reda på vilken hårtyp man har :).

Applicering sker på samma sett som tidigare produkt, i handdukstorkat hår eller rejält urkramat. Sedan applicerar du färginpackningen och låter verka ca 3 minuter och ifall du vill ha en djupare toning så låter du färgbomben verka i ca 15 min.

Hoppas att ni har fått en bra beskrivning gällande färginpackningar och vad de gör och ger för effekt och resultat samt vad man ska kolla upp innan man går loss på deras “crazy colour” ;).

Vilken är den bästa färginpackningen?

Jag tycker definitivt Maria Nila Colour Refresh.

Måste man tvätta håret innan man applicerar en färgbomb?

Du måste inte men kommer bli ett väldigt ojämnt resultat och det kommer gå åt onödigt mycket produkt. Applicering sker mellan schampo och balsam.

Hur länge håller en färginpackning?

Det har helt och hållet att göra med vilken hårtyp du har, men ca 8-10 tvättar.

Hur får man bort färgen från en färginpackning?

Jag skulle tipsa om att blanda bikarbonat och schampo in en skål och därefter applicera på blött hår. Massera upp ett lödder så att det kommer ut på hela håret och när du håller på kommer du se att färgen rinner av ner i brunnen.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X