Bästa Produkterna Mot Håravfall Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I detta inlägg kommer jag att skriva om hur vi ska gå till väga om vi märker att vi börjar tappa onormalt mycket hår, i vissa fall leder det till håravfall. Många undrar kanske hur pass mycket hår tappar man då? Jag kommer därför förklara för er lite kortfattat hur det kan börja och vilka typer av faktorer som kan spela in.

Just ordet håravfall brukar oftast vara ärftligt och det innebär också tyvärr att håret inte kommer tillbaka, men det kan även vara andra faktorer som detta också kan bero på t.ex. sjukdom, efter man har varit gravid där mycket hormoner spelar in, diabetes, järnbrist och efter en längre tid av stark stress. Finns säkert fler orsaker men detta är de vanligaste!

Håravfall är tillfälligt om man har varit gravid eller om man går på behandling för sjukdom, men det kan ju som sagt vara ärftlighet men det kan också vara så att man är extremt stressad eller bara helt enkelt inte tar hand om sitt hår och bleker det för mycket och då kan man ju bygga upp håret igen med hjälp av de produkter jag kommer att tipsa om.

Jag har själv personlig erfarenhet utav detta, har ett väldigt tjockt hår och “mycket att ta av” men jag gick igenom en extremt stressig period och gjorde kanske slingor med blekning lite för ofta samt styling en hel del och den kombinationen blev inte bra. Hela mitt hår på högersidan bara bröts av och tappade mycket hår och nu ca tre år senare har mitt hår aldrig varit så långt och friskt.

Så idag ska jag ge mina bästa tips hur man når målet mot ett nytt friskt hår, och jag kommer att tipsa om två produkter och ett schampo :).

Min nummer ett är Living Proof – Scalp Care Dry Scalp Treatmen

Living Proof - Scalp Care Dry Scalp Treatmen
Living Proof – Scalp Care Dry Scalp Treatmen

Detta är en produkt som fokuserar på att återställa mikrobiomet i din hårbotten, och det gör produkten just för att den innehåller jättemycket fukt och därmed ger en långvarigt “skydd” mot klåda, torrhet och irritation i din hårbotten. Nyckeln är hela tiden att din hårbotten mår bra för annars kan det lätt gå över till ett så kallat diffust (periodiskt) håravfall där dålig kvalité på håret ofta förekommer.

Living Proof Scalp Care produkt innehåller vitamin B3-baserade Microbiome Balancing Complex, där behandlingen hjälper till att återupprätta balansen mellan de bra och dåliga bakterierna i mikrobiomet. Det finns ett till ämne i denna produkt som gör att det finns en ihållande återfuktning och det kommer via hyaluronsyrabaserat molekylärt “plåster”. Med ämnena som finns i Living Proofs behandling så återbalanseras sakta men säkert hårbottens naturliga ekosystem.

Användning av denna behandling kan ske i både torrt eller handdukstorkat hår efter tvätt, och sedan så drar du långa drag igenom hårbotten och därefter masserar du in produkten. Produkten ska inte sköljas ur och detta ska upprepas tre gånger i veckan och det är noga att följa och full effekt får du efter 4 veckors användning!

Nummer två är Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant Schampoo

Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant Schampoo
Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant Schampoo

Det som jag kommer att tipsa om nu är ett schampo som motverkar håravfall, och detta schampot från Kérastase har jag använt mig mycket utav och jag älskar det! Denna hårvårdsserie bidrar med att reducera och behandla håravfall oavsett om det gäller hela håret eller om dina toppar tenderar att brytas, så kommer detta schampo hjälpa dig att stärka håret på nytt!

Lider man av mycket håravfall så hade jag använt mig av hela deras serie men just idag fokuserar jag bara på att skriva om schampot, och vill ni att jag skriver en hel artikel om bara denna serie ifrån Kérastase så kommentera nedan :).

Nutri-Fortifiant schampot stärker hårfibern och gör hårytan sakta men säkert klarare för att minska risken för håravfall på grund av att man sedan tidigare har brutna hårstrån. Schampot är väldigt milt rengörande och lugnar samt återfuktar håret från hårbotten ut till topparna med en väldigt lätt känsla så även ifall schampot återfuktar massor så tynger det inte ner håret, därmed funkar det på alla hårtyper.

Det finns tre stycken specifika ingredienser i detta schampot som är edelweiss,celler och ingefärsrot som gör att hårstråt stärks och blir mer motståndskraftigt, så att risken på grund av brutna hårstrån minskar. Applicera schampot i fuktigt hår och emulgera upp så att det blir ett stort skum och därefter massera igenom hårbotten ett par minuter och sedan skölj noga. Rekommenderar såklart att använda samma balsam eller inpackning som denna serie, helt fantastiska produkter som har gjort susen på mitt hår :).

Mitt tredje och sista alternativ är Kérastase Densifique

Kérastase Densifique
Kérastase Densifique

Detta är en riktig dyrgrip men känner du att man har testat det mesta då är denna produkten ett måste, Kérastase Densifique Cure är en hårbottenbehandling för kvinnor som upplever synligt tunt hår. Denna behandlingen hjälper håret att bli fylligare med mer än 1000 nya hårstrån efter färdig behandling (3 månader).

Produkten innehåller vitamin B3, B5 och B6 som aktivt verkar närande och återfuktande, men det är viktigt att applicera behandlingen dagligen men det spelar ingen roll om det är morgon eller kväll men det är väldigt viktigt om du vill uppnå ett resultat att det sker dagligen. Finns aldrig några garantier på någonting när det kommer till någon form av preparat men det är alltid viktigt att följa det som står till 100% i beskrivningen.

Appliceringen sker på antingen torrt eller fuktigt hår, jag personligen föredrar fuktigt hår! Sedan så använder en ampull (flaska) för en behandling och applicerar så nära din hårbotten som det går , därefter masserar du in produkten lite lätt med fingertopparna och sedan låt torka/styla och använd kanske någon mjukgörande produkt i längderna som t.ex. hårolja eller leave in spray. Produkten ska alltså inte sköljas ur!

Tips på vad du kan göra själv för att ditt hår ska må bra och vara hälsosamt

Det är alltid väldigt viktigt att tvätta håret ordentligt och är det så att du använder mycket styling produkter som torrschampo etc. så är det ännu viktigare, och då hade jag rekommenderat att till och med använda en hårbottenspeeling för det är ju så att ifall man använder mycket produkter så är det lätt hänt att hårsäckarna och hårbotten täpps igen.

En annan sak som jag tycker är viktigt för alla är att investera i bra schampon, det kommer göra ditt hår gott för all framtid att alltid ha bra schampon för din hårbotten och dina längder. Det hjälper att få igång cirkulationen i din hårbotten :).

Mitt sista tips är att massera din hårbotten titt som tätt, skulle säga att det är mitt absoluta bästa tips för att få igång cirkulationen och släppa på spänningar som man kan ha efter en lång dag på jobb t.ex. Så massera noga när du tvättar eller få någon att massera håret i soffan eller vad som, ju oftare desto bättre :).

Vad kan orsaka håravfall?

Ärftlighet, stress, biverkningar av medicin, infektioner m.m

Är keps bra för håret?

Är det att man har det alltid så skulle jag säga nej, just för att det blir en friktion mot hjässan som sliter på håret och därmed kan man tappa det.

Vilket schampo är bäst för håravfall?

Skulle definitivt säga Kérastase Genisis Bain Nutri-Fortifiant som även är “bäst i testad”

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X