Bästa Torrschampot Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer jag att tipsa om tre stycken torrschampon som jag tycker håller bra kvalitet, så att vi kan gå någon dag extra utan att behöva tvätta håret. De flesta använder torrschampo så som det ska användas, många kan lätt får fett hår och vill inte behöva tvätta håret varje dag, då är det en perfekt produkt som kan hjälpa dig att hålla ut någon dag extra.

Det är inte bra att hålla på att tvätta håret varje dag för tro det eller ej så blir faktiskt håret snabbare fett ifall man håller på att tvätta sitt hår varje dag. Håret och hårbotten blir nämligen uttorkade ifall det får vatten varje dag, vatten är väldigt uttorkande för vårat hår.

Många undrar kanske men hur kan min hårbotten bli torr när jag bara upplever att det blir fett? Jo det är för att vår hårbotten producerar naturligt talg och det är talg som kan ge håret ett “oljigt” intryck, och det är just därför man ska ha ett bra schampo som tar bort överflödig olja i håret men även smuts och produktrester.

Där fick ni lite kort info om varför håret lätt blir fett, och alla hår har naturliga oljor i sig men det syns inte t.ex. på ett tjockt hår motsvarande till ett tunt hår men fina hårstrån där oljan lätt träcker sig igenom och i sin tur syns lätt och därav att håret kan se fett ut.

Därför är det super att jag ska tipsa om torrschampon idag så att vi inte behöver tvätta håret varje dag, håret ska helst bara tvättas 2-3 gånger i veckan, men med hjälp av ett torrschampo kan vi fräscha upp håret och hålla oss någon extra dag :).

Min absoluta favorit är Living Proof PHD Advanced Clean Dry Schampoo

Living Proof Perfect Hair Day
Living Proof Perfect Hair Day

Jag måste bara nämna att detta torrschampot är det sjukaste torrschampo jag har använt, just för att jag har aldrig upplevt en så nytvättad känsla som jag gör med denna produkt. Det står ofta i deras beskrivning angående detta torrschampo att “håret blir lika rent som med ett traditionellt schampo fast utan att du behöver tillsätta vatten” och det är verkligen den känslan man får vilket jag tycker är helt otroligt! Med hjälp av små molekyler kapslar torrschampot in smuts och fett och därefter kan du borsta ut dessa.

Applicering av denna produkt sker först och främst i torrt hår, och därefter sprayar du i produkt i hårbotten och sedan låter sitta en liten stund och därefter gnuggar du in produkten i hårbotten, du kan också gnugga in torrschampot med hjälp av en handduk om det känns enklare eller bättre.

Därefter borstar du igenom håret och plötsligt känns håret rent och fräscht igen utan att torrschampot känns klibbigt eller strävt. Där finns stadga och det gillar jag men jag klarar inte av när det blir som en “beläggning” av stoff och håret känns jätte strävt, jag gillade den känslan förut men upptäckte att mitt hår blev väldigt slitet och när jag slutade men den typ av torrschampo så har jag inte klarat av känslan av massa produkt i håret.

Living Proof torrschampo är veganskt och fri från parabener och sulfater, men den är också bland annat färgbevarande, glutenfri och där finns inga silikoner eller ftalater. Håret blir även mjukt, glansigt och väldigt lättarbetat med detta torrschampo vilket jag tycker är ett plus. Finns också ett utvecklat spraymunstycke så att produkten blir mer jämnt fördelad vilket jag också gillar för ibland när man trycker på en sprayflaska hamnar det bara produkt när man riktar och då blir det så “markant” på något sätt. Detta är som sagt ett grymt torrschampo så testa, testa!!

Min nummer två är Soothing Dry Schampoo från Maria Nila

Maria Nila Soothing Dry Schampoo
Maria Nila Soothing Dry Schampoo

Detta är också ett torrschampo som jag tycker är väldigt bra och är imponerad över. Detta är en produkt som är väldigt väldigt snäll mot din hårbotten, där den hjälper att fräscha till din hårbotten om den börjar se flottig ut men den hjälper även till att vårda hårbotten men också svalkar och lugnar torrschampot din hårbotten och lindrar därmed klåda vilket jag tycker är mycket bra.

Maria Nila torrschampo har lugnande ingredienser såsom Aloe Vera och Niacinamide som hjälper till att främja din hårbottens hälsa. Produkten har en väldigt lätt och luftig formula som inte tyngr ner håret, samt att torrschampot också har en väldigt härlig blommig doft av iris, vit jasmin och ambra.

Applicering av detta torrschampo sker i torrt hår som alla andra torrschampon och därefter sprayar du i olika sektioner så att sprayen kommer igenom överallt där du känner att du behöver det. Denna produkt är som sagt väldigt skonsam för ditt hår och hårbotten men har inte därav någon direkt stadga så kanske att du kan uppleva att håret fortfarande kan kännas lite fett, men testa då att spraya torrschampot på nytvättat hår så kan det hjälpa att “täcka upp” innan det blir fett. Jag tycker att det funkar bra iallfall :).

Mitt tredje alternativ är Fresh.Hair från Kevin Murphy

Kevin Murphy Fresh Hair
Kevin Murphy Fresh Hair

Kevin Murphys torrschampo passar dig som vill ha noll stadga i håret, det är mindre stadga än i torrschampot från Maria Nila. Produkten lämnar inte håret strävt, stelt eller matt. Jag upplever inte alls att man känner av överhuvudtaget att man har produkt i håret när man använder detta torrschampo vilket många tycker är positivt, men är du en person som verkligen vill ha strävhet och volym är detta inte produkten för dig. Detta är som sagt ett torrschampo för dig som vill ha NOLL produktkänsla :).

Applicering sker i torrt hår och sedan så försök spraya lätt och jämnt i hårbotten, och därefter kan du vänta någon minut eller två så att produkten hinner sätta sig och sedan så gnuggar du in produkten men hjälp av händerna eller en handduk. Du kan också bara borsta igenom håret efter att produkten har satt sig.

Torrschampot är fri från sulfater och parabener vilket alltid är ett stort plus för mig, produkten hjälper också till att fräscha upp ett livlöst hår och funkar för alla hårtyper. Något man ska ha med sig är att de flesta av just Kevin Murphys dofter på produkter är ganska starka vilket detta torrschampo också är i sin doft, så att man vet om det ifall det är så att man är känslig för starka dofter!

Bra att veta om torrschampo

Anledningen till att jag inte har tipsat om något budgetalternativ är för att det är svårt enligt mig om att tipsa om just torrschampon till ett lägre pris. Då tycker jag att det är bättre att köpa ett lite dyrare torrschampo som man kan använda mer sällan? Just torrschampo sliter på våra hår och använder man då en billigare produkt så kan håret ta stor stor skada.. Ett torrschampo är ju inte till för att användas dagligen, utan det är om det verkligen behövs.

Jag själv har missbrukat torrschampo och då var det ett bra märke men jag älskade den strävheten i hårbotten och så sprayade jag lite då och då, och kunde dra med locktången på håret med torrschampo och det är ingenting jag rekommenderar. Mitt hår slets av på ena sidan till slut men jag lärde mig en läxa och efter det hatar jag strävhet i mitt hår, lite lätt textur tycker jag om och kan addera lite extra om jag ska på någon fest etc.

Just i vardagen älskar jag bara att ha det så luftigt och lätt som möjligt, men alla behöver spraya på lite torrschampo ibland. Dock så är jag extra noga med att göra en ordentlig detox och inpackning på håret efter bruk :).

Är torrschampo bättre än att tvätta håret?

Nej det skulle jag inte säga, utan torrschampo gör bara att håret blir livfullt och ser nytvättat ut fastän att det inte är nytvättat.

Vad kan man använda istället för torrschampo?

Då skulle jag säga vanligt hårspray, spraya igenom på håret och låt det torka och sedan borsta igenom det.

Kan håret gå av vid användning av torrschampo?

Använder du torrschampo för ofta så kan din hårbotten till sist ta stryk och då kan det finnas risk för att håret slits av.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X