Bästa Serum För Din Hårbotten Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I detta inlägg kommer jag att tipsa om tre stycken hårserum som är bra ifall du lider av håravfall. Hårserum är perfekt för att hjälpa till att stärka hårstråt och därmed gör så att håret sitter kvar längre. Hårbottenhälsa är verkligen A och O för att ditt hår ska kunna växa och bli starkt!

Det kan vara att man har mycket klåda, torr hårbotten eller efter graviditeten så kan man också tappa mycket hår t.ex. att det blir stora vikar kring hårfästet och då är det väldigt bra att fylla på med ett serum eller en spray som gör att hårbotten blir boostad och då börjar tillväxten kicka igång igen :).

Jag har själv haft mycket problem med håravfall och att håret har nästan känts “dött” så jag blev besatt av att testa nästan allt för att mitt hår skulle må bra igen, och nu mår det verkligen bättre än någonsin! Dock så tar det tid för håret att återhämta sig så man måste ha tålamod. Därför kan jag också ge er ett ärligt utlåtande om dessa produkter, som jag själv har använt under en lång tid.

Min absoluta favorit är Kérastase Genesis Serum Anti-Chute Fortifiant

Kérastase Genesis Serum Anti-Chute Fortifiant
Kérastase Genesis Serum Anti-Chute Fortifiant

Detta serum från Kérastase funkar perfekt ifall du har drabbats av håravfall och där hårstråt har knäckts. Jag tror att detta är ett vanligt problem hos många för vi bleker och preparerar håret med mycket produkter som sliter enormt mycket på håret, och då är det extra viktigt att boosta håret!

Serumet innehåller en väldigt effektiv kombination av aminexil, edelweiss-celler samt ingefärsrot som i sin tur förbättrar hårets motståndskraft för att minska håravfall. Efter varje dag du använder serumet så lugnas hårbotten och stärker dess naturliga barriärfunktion.

Formulan på Kérastase hårserum har en gelaktig textur som motverkar att det rinner när du applicerar produkten i hårbotten. Applicering av serumet sker en gång om dagen antingen i torrt hår eller i handdukstorkat hår, och det är viktigt att du doserar fyra stycken doser i din hårbotten, så att det kommer i ordentligt med mängd. En pipett är en dos, så alltså fyra stycken är det som gäller :).

Serumet ska inte sköljas ur utan det ska ligga och gotta till sig i hårbotten så efter produkten är applicerad så masserar du in serumet lite lätt och därefter så stylar du håret på önskat sätt eller så låter du det bara vara.

Min nummer två är Hair Rituel By Sisley

Hair Rituel By Sisley
Hair Rituel By Sisley

Hårserumet från By Sisley är en riktigt dyrgrip med ack så bra alltså! Detta är ett serum som jag passar på att unna mig lite då och då och det gör håret riktigt gott. Det är ett stärkande serum som hjälper till att bromsa håravfall samt att bygga upp ett starkare och tätare hår igen :).

Det är ett serum som passar perfekt för dem som har lite finare hårstrån för att produkten blir aldrig flottig i håret, och givetvis är produkten till för dem som lider av håravfall. Hårserumet från By Sisley är väldigt rik på mineraler, vitaminer, extrakt från växtriket och proteiner. Dessa egenskaper som jag precis nämnde förstärker och återupplivar hårsäckarna som i sin tur förbättrar hårstråts fäste.

Det är en väldigt härlig och god doft på serumet just också för att verksamma ämnenas effektivitet, och en väldigt väldigt lätt struktur på serumet som lätt masseras in i hårbotten.

Appliceringen sker i antingen torrt eller fuktigt hår och det ska tillsättas tre stycken pipetter i hårbotten, fokusera framförallt på partier där det finns mer håravfall och risk för håravfall. Detta är en intensivkur som du använder varannandag i håret under ca 1 månad, därefter underhåller du behandling ca två månader till och applicerar serumet två dagar i veckan istället för varannan dag :).

Jag tycker verkligen att detta serum är ett hett tips!!

Sista tipset är Nioxin Anti-Hairloss Serum

Nioxin Anti-Hairloss Serum
Nioxin Anti-Hairloss Serum

Nioxin serumet är en leave-on-behandling som gör håret tjockare/ fylligare och därmed minskar håravfall på bara 8 veckor tack vare en förbättrad hårförankring. Serumet innehåller koffein, laurinsyra, niacinamid och Sandalore, och det som är intressant med Nioxins serum är att det är kliniskt bevisat att serumet minskar håravfall med 20% på bara 8 veckor vilket är helt galet, och det är tack vare bättre hårförankring :).

Den transparenta flytande sprayen gör så att håret inte ser fett ut samt att man får riktigt bra volym i håret och givetvis förbättrar håret förankring, produkten är också dermatologiskt testad vilket jag tycker är riktigt bra!

En nackdel med detta serum/spray är att jag tycker doften inte är alls trevlig tyvärr, jag älskar ju när produkterna luktar gott och det känns fräscht att applicera i håret men tyvärr så har inte denna produkt det. Samtidigt får man kanske tänka på vad serumet gör för håret och bidrar med och då är det kanske lättare att sätta doften åt sidan.

Applicering sker i torrt eller fuktigt hår och du sprayar 12-15 pump i hårbotten eller där håravfallet syns som mest och sedan masserar du in serumet lite lätt med fingertopparna och sedan låter du håret vara eller stylar det. Skölj inte ur produkten!

Jag hoppas att ni har fått lite schyssta tips som kan hjälpa erat hår att återgå till ett välmående resultat igen :).

Hur ofta ska man använda hårserum?

Jag skulle säga minst 2 månader och upp till 4 månader på en behandling.

Vilket hårserum är bäst?

Jag personligen skulle säga Kérastase Genesis serumet.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X