Bästa Avfärgning Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I detta inlägg kommer jag att skriva och tipsa om två stycken avfärgningar som jag anser fungerar bra för hemmabruk. Det finns mycket efterfrågningar gällande avfärgning till håret men jag vill också vara tydlig med att man har tänkt igenom sitt beslut noga!

Avfärgning är en behandling som sliter väldigt mycket på håret och därför ska man vara inställd på att håret kommer att reagera på ett eller annat sätt. Jag personligen som jobbar som frisör rekommenderar helst att göra denna typ av behandling på salong så att vi som jobbar har full översikt och kontroll på vad som kan hända och hur håret reagerar.

Som sagt efterfrågan är stor och alla gör som man själv vill med sitt hår, så därför kommer jag att tipsa om avfärgningar som är de “bästa” för dig och ditt hår, och oavsett vad så har man bestämt sig för att avfärga håret så är det en behandling som sliter nästan lika mycket hemma som på salong men, vi kan förhindra att det går för långt och hinna rädda håret i tid :).

Tips nummer ett är Colour B4 Haircolour Remover Extra Strength

Colour B4 Hair Colour Remover
Colour B4 Hair Colour Remover

Detta är en avfärgning som innehåller mindre kemikalier än deras tidigare produkter som i sin tur också blir en miljövänlig produkt, samt att produkten också innehåller C-vitamin. Det är en avfärgning som tar bort mörka partier på håret men också hjälper till att reducera extra lager av färg som kan finnas på håret!

Jag skulle nog anse att det är en avfärgning som funkar på mellanblonda hår, kanske upp till en 6:a och är man mörkare än så kanske man får gå på mitt andra alternativ som kommer nedan.

När jag läser på beskrivningen om avfärgningen så står det att den tar bort all färg och att man återfår sin naturliga hårfärg och dem förhoppningarna ska man nog inte förvänta sig. En avfärgning är som sagt alltid en “risk” för det sliter mycket och jag har själv gjort en del avfärgningar och det är lätt att det går till det varma/ orangea tonerna så att man inte tror till 110% att det kommer bli helt naturligt.

Blir det så är det bonus men förvänta er inte det, men som sagt oftast när det blir för varmt så är håret oftast väldigt preparerat med mörk färg, så ligger man på en 6:a eller 7:a så kan det faktiskt bli riktigt bra men ha detta i åtanke :).

Applicering av en avfärgning sker på torrt hår och jag hade rekommenderat att dela upp håret i olika partier och sedan börja nerifrån och upp med en tunn passé åt gången för då blir det jämnare och man säkerställer att det kommer produkt överallt.

Jag rekommenderar också innan behandlingen att ni tvättar håret med ett detox schampo så att håret blir av med alla produktrester som kan finnas i håret, så finns det en chans att det inte sliter lika mycket under behandlingen. När du har applicerat avfärgningen så väntar du så pass länge som anvisningen säger och sedan sköljer du av håret med schampo två gånger minst och sedan balsam.

Är det så att du ska lägga en hårfärg på håret efter behandlingen i den tonen du har uppnått, då applicerar du bara schampo och INGET balsam för då sätter sig den nya färgen mycket bättre! Produkten innehåller ingen blekning eller ammoniak och det gör avfärgningen lite snällare mot håret så det är super :).

Alternativ nummer två är Colourless Hair Colour Remover Max Effect

Colourness Hair Colour Remover Max Effect
Colourness Hair Colour Remover Max Effect

Denna avfärgning är det mera krut i så den funkar på de allra mörkaste håren, har man röda toner i håret är det alltid svårt att får bort och då får man istället ha en långsiktig plan när det gäller röda hår/toner eller riktigt mörka hår så man vet det.

Det är som sagt en kraftfull formula men avfärgningen innehåller varken blekmedel eller ammoniak så det är ett plus. Just med tanke på att avfärgningen är så stark så rekommenderar man att vänta minst 1 vecka innan nästa behandling, ifall det krävs en sådan! Har du ett långt hår måste du köpa minst två stycken förpackningar för att det ska kunna räcka till hela håret.

Ibland kan det sitta kvar rester utav avfärgningen i håret så ifall du har ett kort hår så låt håret sköljas ur i duschen i ca 5 minuter och vid långt hår minst 10 minuter. Därefter är det väldigt viktigt att schamponera håret noggrant och jag hade rekommenderat att schamponera håret tre gånger så man verkligen försöker få ur alla rester utav avfärgningen. Efter behandlingen så är det viktigt att vara väldigt snäll mot håret, så efterbehandla håret med mjukgörande produkter som olja eller värmeskydd.

Vi kan som sagt inte komma ifrån att detta är en behandling som sliter jättemycket på håret, och känner du att håret har bibehållit kvalitén så good for you :).

Detta var allt jag hade att tilläga angående avfärgning för hemmabruk, och jag personligen skriver bara i välmening att var försiktiga med era infall ni får där hemma. Är man osäker eller inte har någon erfarenhet om att experimentera hemma så gå till en salong och se vad deras bedömning är och vad ditt hår kommer att orka, för det kan sluta upp i en tuggummi effekt och det vill vi gärna undvika!

Är avfärgning och blekning samma sak?

Nej det skulle jag inte säga, det är två behandlingar som sliter mycket på håret men vill du t.ex. inte vara ljus eller ha några slingor utan du kommer kanske in med ett svart hår och vill färga håret i en ljusbrun nyans istället, du skulle jag säga att avfärgning är det bästa och snyggaste alternativet att göra!

Vad sliter mest på håret avfärgning eller blekning?

Jag skulle säga att blekning sliter mest på håret.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X