Bästa Schampot För Lockigt Hår Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer jag att tipsa om schampon för lockiga hår. Det är ofta man brukar tillsätta fukt i ett schampo för lockiga hår just för att det är väldigt vanligt att lockigt hår är torrt/ sprött och behöver fukten i ett schampo.

Däremot så kan det ibland bli lite för bra också, fukten tynger ner mycket och ifall du har ett skandinaviskt hår t.ex. så brukar det nästan bli lite fett. Då är det ju kanon att jag ska tipsa om schampon för just lockigt hår men som inte heller tynger ner men håret får samtidigt den fukt och näring som det behöver :).

Dessa produkter har jag själv testat och kan därför ge er ett ärligt utlåtande om vad jag tycker!

Min favorit är Coils & Curls Co-Wash (Bäst i test)

Coils & Curls Co-Wash
Coils & Curls Co-Wash

Detta är ett hyfsat nytt schampo på marknaden och det som är så bra med detta schampo är att det är ett schampo och balsam i ett, kan det bli bättre än så? Coils & Curls schampo är ett utredande och återfuktande schampo som passar utmärkt för alla typer av lockigt hår :).

I och med att det är schampo och balsam i ett så ser konsistensen mer ut som ett balsam, samt att produkten löddrar väldigt lite och det är så den är uppbyggd så du behöver inte överdosera mer produkt just för att det inte löddrar för det är nämligen meningen. Får man en känsla av att det inte skulle rengöra så som man önskar så kan man behöva gå in en gång i månaden med ett djup rengörande schampo som jag visserligen brukar rekommendera när det gäller alla schampon.

Coils & Curls schampot innehåller Sheasmör, Jojobaolja, Aloe Vera och Vitamin E som går in och vårdar ditt hår och hårbotten samt att schampot ger en mjuk känsla till håret. Schampot har också en magisk doft nästan lite “bäraktig” tänk typ blåbär/hallon, helt underbar doft!

Produkten skyddar också mot färgförlust, som man kan få vid tvätt, UV-strålning, styling och fria radikaler. Schampot är 100% veganskt och passar till alla hårtyper.

Min nummer två är Kérastase Curl Manifesto

Kérastase Curl Manifesto
Kérastase Curl Manifesto

Detta är också en favorit som jag har använt i många år och det är ett schampo med lagom mycket fukt i samt att det finns en väldigt krämig formula som är fyllt med manukahonung och ceramid. Schampot passar för alla typer av lockigt hår! Kérastase schampo rengör håret och hårbotten genom att få bort orenheter och produktrester men är också noga med att bevara hårets naturliga oljor.

Någonting mer som detta schampo gör för våra lockiga hår är att förstärka lockarnas hår och volym, hjälper till att bevara viktig fukt utan att tynga ner håret och där kommer ceramid in i bilden som är en patenterad ingrediens som stärker svagt hår och som sagt också bevarar fukten. Schampot boostar också lockarnas glans och form :).

Användningen av detta schampo sker i vått hår men tänk på att avlägsna överflöd av vatten, applicera sedan en klick med schampo i handflatan motsvarande en gammal 5 krona. Därefter applicerar du schampot med en liten skvätt vatten så du kan emulgera upp skummet, därefter fokuserar du första omgången på din hårbotten, massera in schampot i stora rörelser med dina fingertoppar.

Du avlägsnar orenheter när du masserar in schampot i hårbotten, för annars ligger schampot bara på “utsidan” av håret. Skölj nu ur produkten noggrant och applicera produkt en omgång till och lite vatten, nu kommer du märka att det blir mera skum i omgång två som då också gör att längderna blir rena, när du känner dig klar skölj noga!

Tips nummer tre är Living Proof Curl Schampoo

Living Proof Curl Schampoo
Living Proof Curl Schampoo

Living Proof Curl Schampoo är ett schampo som ingår i den banbrytande produktserien för lockar som bygger på biomimetisk vetenskap som gör så att lockarna blir starkare och ser friskare ut. Produkten är krämig och milt rengörande samt vårdande så att våra lockar blir definierade och fina efter duschen.

Schampot har en utredande effekt utan att tynga ner håret, och produkten sägs gör håret 3x starkare än vad det var förut! Produkten innehåller varken paraben, sulfat eller några konstgjorda ämnen, vilket är viktigt för mig att schampot är fri från.

Applicering av schampot sker i fuktigt hår, och sedan massera in produkten med fingertopparna och försök få fram ett ordentligt lödder, därefter skölj ur schampot noga! Gör samma sak en gång till och fokusera på att schampot kommer ut i längderna denna gången så att längderna på håret också rengörs, därefter skölj noga :).

Hur vårdar man ett lockigt hår?

När du schamponerar håret i duschen och sedan sköljer ur produkten, tänk på att försöka separera håret med hjälp av dina fingrar för då minskar vi risken för tovor, just lockigt hår har väldigt lätt att tova ihop sig när det är blött och då kan vi försöka förebygga så du inte sliter med borsten alltför mycket efteråt.

När du balsamerar håret så fördela balsam på längderna och ut i topparna och krama in produkten noga för att håret tenderar att ibland “torka” lite och håret tar upp fukten mycket bättre när håret är vått. Efter du är färdig med din hårtvätt så gäller det bara att preparera håret med fukt, fukt, fukt just för att lockiga hår har mycket enklare att torka ut än vad ett rakt hår har.

Där kan man använda sig av en hårolja, leave in kräm, värmeskydd, balsamspray m.m. våra lockiga hår äter fukt så det är bara att preparera ditt hår med näring i den mån du anser att det inte blir fett :). Efter du har boostat ditt hår så är det bästa ifall du kan lufttorka håret, jag personligen tycker att lockarna blir snyggast och bäst med hjälp av bara luften, eller så fönar du det!

Mellan tvätt kan du gå in och fräscha upp lockarna, oftast behöver man kanske bara tvätta håret en gång i veckan men det betyder inte att håret inte vill ha mer fukt för det. Så gå in med en olja eller vad du föredrar varje eller varannan dag så att det fylls på med näring titt som tätt!

Hoppas att ni hittar något schampo som passar era lockiga hår och även lite tips på skötsel efter schamponeringen!

Hur ska man tvätta lockigt hår?

Tvätta håret med ljummet vatten och avsluta med kallare vatten, just för att det sliter mindre på håret.

Vad behöver ett lockigt hår?

Jag skulle säga fukt, fukt och ännu mera fukt!

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X