Bästa Rosmarinoljan Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I detta inlägg kommer jag att skriva om rosmarinolja och vad den gör som är så bra för hårbotten och håret. Just nu så är det en stor trend att använda rosmarinolja i håret, jag tror inte att det har undgått någon!

Man undrar kanske varför just eterisk rosmarinolja är så bra från håret och det är för att det är en naturligt härledd ingrediens som hjälper till att få håret mjukt och återfuktat. Rosmarinolja fokuserar också på att lugna en torr och irriterad hårbotten, vilket vissa får uppleva som ett återkommande “problem” eller så stöter man på det någon gång under sin livstid!

Jag kommer idag att tipsa om två stycken produkter som innehåller rosmarinolja, och därmed hoppas jag att ni kan hitta en produkt som kommer att passa er och erat hår :).

Min nummer ett är Scalp Treatment Rosemary från Maria Åkerberg

Scalp Treatment Rosemary
Scalp Treatment Rosemary

Detta är en näringsspray som innehåller rosmarin och är fuktgivande, och det denna spray gör är att hjälpa att hålla din hårbotten i balans och i ett gott skick. I och med detta så hjälper produkten till att minska klåda och irritation i din hårbotten.

Det är en väldigt bra produkt att använda t.ex. om du är nybliven mamma för efter din graviditet är det vanligt att tappa hår. Det kan vara tvärtom för vissa men det är väldigt vanligt att du kan få problem med håravfall och då är det superbra att använda rosmarinolja i din hårbotten för att stärka tillväxten igen.

Applicering av denna spray görs varje morgon, då du sprayar produkten i hårbotten och sedan masserar in lite lätt. Du sprayar varje morgon oavsett om håret är tvättat eller inte och sedan låter du det sitta kvar tills det är dags att tvätta håret nästa gång.

Finns massageborste för hårbotten numera så ifall man har en sådan så är det perfekt att använda efter man har applicerat rosmarinoljan. Du ska inte heller vara rädd för att håret blir fett för den ska inte göra håret flottigt, eller upplevas smutsigt så lita på instruktionerna :).

Rosmarinoljan funkar på alla typer av hår såsom tunt, torrt, livlöst, frissigt, färgat/blekt, tjockt, skadat och känslig hårbotten.

Tips nummer två är Revitalisting Hair Tonic från Weleda

Revitalisting Hair Tonic
Revitalisting Hair Tonic

Weleda Hair Tonic är ett stärkande hårvatten som innehåller rosmarinolja och ett extrakt från fetknopp samt pepparotsblad som gör att rötterna i håret enkelt kan ta upp näring, främja vår hårväxt och hålla hårbotten ren och frisk.

Någonting som jag älskar när det kommer till hårvatten är att det kyler ner hårbotten på ett så skönt sätt och man känner verkligen hur det lugnar hårbotten :).

Applicering av produkten kan ske både i fuktigt och torrt hår. Du kan använda hårvattnet dagligen eller vid behov, och när du ska applicera produkten så tar du några droppar i handflatan och sedan masserar in lätt med fingertopparna. Det är bättre att ta för lite produkt till en början och därefter känna sig fram så att man inte överdoserar med produkt.

Jag tror inte vi tänker på det så ofta men det är väldigt viktigt att man masserar hårbotten nästan dagligen just för att hålla igång cirkulationen, minska håravfall och tillföra en starkare hårväxt.

Vad kan vara orsaker till håravfall? Det kan först och främst vara genetiska anlag eller hormonförändringar t.ex. klimakteriet eller efter en graviditet. Vi åldras och det kan också medföra håravfall, och till sist kan det vara brist på mineraler eller vitaminer.

Vilka fördelar har rosmarin för håret ?

Just rosmarinolja för håret har många fördelar som kan hjälpa med hårväxt. Det finns ett ämne i rosmarinolja och rosmarinvatten som heter karnosolsyra, som hjälper till att läka skador på vävnader och förbättrar hudcellsomsättningen.

Det resulterar sedan i att man kan främja cirkulationen så att man förhindrar håravfall och hjälpa håret att bli starkt och förhoppningsvis kan håret växa ut igen!

Hur använder man rosmarinolja till håret?

Du applicerar rosmarinolja i din hårbotten och sedan masserar in försiktigt med fingertopparna.

Hur ofta ska man använda rosmarinolja i håret?

Så ofta som det behövs, antingen varje dag eller efter varje tvätt.

Hur gör man egen rosmarinolja?

Fyll en burk men 1/2 liter olivolja och därefter tillsätt ca 10 kvistar rosmarin, och sedan kan du låta den stå i fönstret så den får gotta till sig.

Hur länge ska man ha rosmarinolja i håret?

Du kan som sagt applicera lite varje dag och du tvättar endast ur det när du duschar håret.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X