Bästa Texturspray Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer jag att tipsa om texturspray och vilka som är mina favoriter och varför! Kommer även tipsa om ett billigare alternativ :).

Texturspray är en produkt som jag har använt ett bra tag nu och jag tycker det är en grym produkt att använda när man vill sätta sin sista finish på stylingen. Jag är personligen inte så glad för när det blir för strävt utan det ska bara vara ett stöd för lockarna eller om du vill “busa” till din frisyr.

Så med det sagt så kommer mitt fokus vara att tipsa om sprayer som där inte är för mycket stadga i, men som binder ihop stylingen snyggt :).

Mitt första tips och favorit är ZIG ZAG Root Teasing + Texture Spray

ZIG ZAG Root Teasing + Texture Spray
ZIG ZAG Root Teasing + Texture Spray

Jag är riktigt imponerad över R+Co texturspray, och är också min favorit just nu! Texturen i denna spray är alldeles lagom för min smak, jag har ju visserligen mycket stadga i mitt hår och just därför tycker jag denna produkt gör sitt jobb alldeles lagom och perfekt.

Sprayen är en produkt med lätt formula som ger en naturlig stadga till ditt hår men också en luftig och härlig textur till håret. Det är en vegansk produkt vilket jag tycker är ett plus när det kommer till hårprodukter. Doften på sprayen luktar väldigt gott och den känns fräsch att applicera i ditt hår :).

När du ska applicera textursprayen så skaka flaskan ordentligt och sedan så applicerar du där produkt önskas t.ex. jag brukar spraya lite lätt i längderna och sedan i topparna så att jag kan krama upp dem lite och efteråt går jag in och sprayar i luggen för där vill jag få lite strävhet så att jag får upp en snygg “båge” i luggen.

Skulle säga att med denna produkten finns det ingen som helst tillstymmelse till att håret känns klibbigt eller stelt och det älskar jag att det inte blir, så detta är ett bra tips!

Min nummer två är Texture Spray från Maria Nila

Texture Spray Maria Nila
Texture Spray Maria Nila

Maria Nila Texure Spray är en ny produkt på marknaden som jag också tycker är riktigt trevlig att använda på håret. Sprayen ger den perfekta lättstylade känslan i form av volym och lätt stadga, och formulan på textursprayen tynger inte ner håret och den funkar väldigt bra på ett skandinaviskt hår!

Produkten innehåller ingredienser såsom Squalane och extrakt från solrosfrön som hjälper till att bevara fuktnivån i håret och hårbotten, och det tycker jag är ett STORT plus för jag tycker att den finns så mycket sprayer som torkar ut håret något extremt och där är jag tacksam att Maria Nila har tänkt till!

Alla Maria Nila produkter luktar magiskt och även deras texturspray som har en doft av jasmin och persika, så doften är otroligt frisk och fruktig och det gillar jag. Precis som alla andra produkter från Maria Nila så är även denna produkt 100% vegansk och själva textursprayen har 2/5 i stadga, och det tycker jag är så bra att det står alltid markerat hur pass mycket stadga där är i produkterna :).

Applicering sker i torrt hår och skaka alltid flaskan innan du ska applicera produkten, därefter applicerar du vart det behagar men jag brukar tipsa om att spraya i längderna och i hårbotten för att få fram volym och textur.

Sista tipset är Texture Spray från Vision Haircare

Texture Spray Vision Haircare
Texture Spray Vision Haircare

Vision texturspray är en gammal favorit hos mig och har följt med mig ett par år och skulle säga att det är en spray som har lite mer stadga än produkterna ovan. Det är en volymgivande texturspray som funkar bra på alla hårtyper och som hjälper till att ge volym, flexibilitet, textur och stadga!

Jag tycker om produkten när jag verkligen ska få min styling att hålla men då tillkommer det också mera strävhet i håret så att man har det med sig. Den är riktigt härlig att använda i en kort frisyr som du vill busa till och få fram volym i. Har man ett hår som lätt vill falla ihop så är det den här produkten av de tre som jag har tipsat om som jag rekommenderar :).

Sprayen har en fantastisk doft, alltså den luktar så gott så jag brukar till och med använda den som hårparfym haha. Den har en doft utav jasmin, teblad, cyklamen, vanilj och ros och jag tror där finns ytterligare någon doft men den luktar som sagt helt helt magiskt!!

Applicering sker på samma sätt som ovanstående produkter, så börja med att skaka flaskan och sedan spraya ca 20 cm från hårbotten och därefter vart produkten önskas. Vill du få mycket volym och stadga så kan du stå med huvudet upp och ner för en grym effekt.

När använder man texturspray?

Det är när du vill avsluta med en härlig finish och sedan gör din styling mer hållbar och luftig.

Hur får man struktur i håret?

Jag skulle säga att man får allra bästa resultat med hjälp av en texturspray.

Vilken är den bästa textursprayen?

Det är någon av de alternativen jag har tipsat om i denna artikeln.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X