Bästa Lock Produkterna Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I detta inlägg tänker jag tipsa om tre stycken stylingprodukter för lockigt hår, kommer även att tipsa om ett budgetalternativ som ger en bra effekt på håret :).

När man har lockigt hår så vill man definiera lockarna på ett fint sätt istället för att det bara ska vara yvigt och frissigt, och någonting som jag tycker är en väldigt bra produkt att investera i ifall man upplever dessa “problem” är en leave – in produkt.

Många undrar vad det viktigaste är angående just lockigt hår, hur man ska sköta det på bästa sätt etc. Det viktigaste är helt klart att vårda håret noggrant och extra viktigt är det när man har lockigt hår, så att man undviker att håret går av. Det är viktigt att använda rätt produkter, och jag kommer i en annan artikel tipsa om schampo etc. men just idag kommer jag att tipsa om hur man får lockarna glansiga och fina :).

Min nummer ett är Coils & Curls Oil In Cream – Maria Nila

Coils & Curls Oil In Cream
Coils & Curls Oil In Cream

Detta är en leave – in kräm som vårdar håret och ger effekten av att kunna reda ut ett lockigt hår smidigt och enkelt. Coils & Curls produkten är en grym produkt ifall håret är väldigt torrt och sprött, den ger verkligen en återfuktad effekt till håret och jag personligen tycker den är fantastiskt härlig och skön att ha i håret.

Blir inte alls kletig, men man känner att man kan krama fram lockarna och att det ger resultat. Produkten innehåller sheasmör, jojobaolja, aloe vera och E-vitamin som gör att håret blir återfuktat, mjukt och frissfritt!

Det finns två andra ämnen som också är en viktig ingrediens i Oil In Cream och det är glycerin samt squalane och de bidrar med att låsa in fukten i hårstrået och skyddar därmed också från slitage.

Maria Nilas Oil In Cream har en härlig doft av jasmin, bergamott och sandelträ som luktar fruktigt och blommigt. Produkten innehåller också Colour Guard Complex som hjälper till att skydda mot UV-strålning, att bevara färgen i håret och motverkar färgförlust som orsakas av t.ex. styling och att man tvättar håret.

Applicering av Oil In Cream sker först och främst i fuktigt hår, där man kan börja med att ta en liten klick och sedan kamma igenom håret med fingrarna. Därefter kramar du med händerna i topparna upp mot hårbotten så att lockarna kommer fram ännu mera, och efter det så låter du håret självtorka :).

Skulle du känna att håret blir yvigt och frissigt när det har gått ett par timmar så kan du ta en liten klick i torrt hår och krama fram lockarna ännu mer, men rekommenderas först och främst i fuktigt hår!

Tips nummer två är Living Proof Curl Definer

Living proof curl definer
Living proof curl definer

Living Proof Curl Definer ingår i kategorin för lockar som bygger på biomimetisk vetenskap som gör att lockarna är starka och ser friska ut. Denna produkt ger vård, återfuktning, definition, kontroll men också en flexibilitet till dina lockar!

Produkten hjälper till att släta ut frissigt hår utan att tynga ner och det tycker jag är jättebra, för man vill samtidigt ha kvar spänstigheten i håret så att kontentan inte blir att håret tyngs ner för mycket. Krämen ger en härlig och mjuk konsistens till håret och lämnas därför inte klistrigt och stelt :).

Tycker att Living Proof Curl Definer fungerar jättebra ifall du t.ex. har ett rakt och skandinaviskt hår som har svårt att få styling att hålla om du stylar håret med en Dyson Airwrap som bara är en föning och man kan känna att lockarna faller samman direkt, då kan du ta en klick av denna Leave-In krämen och krama upp lockarna och då tycker jag stylingen håller mycket bättre!

Applicering av produkten sker i fuktigt hår efter hårtvätt, därefter applicerar du en lagom mängd i håret och kramar upp lockarna samt volymen från topparna upp till hårbotten. Därefter kan du låta håret självtorka eller om du fönar hårbotten, eller använder en tratt som munstycke på din hårfön, så du kan krama fram ännu mera lockar :).

Mitt budgetalternativ är Cantu Shea Butter Natural Hair Coconut Curling Cream

Cantu coconut curling cream
Cantu coconut curling cream

Detta budgetalternativ från Cantu är en curl cream som mjukgör och ger en definition så att du får långa och härliga lockar. Tar även bort friss i håret samt att lockarna håller sig fina och glansiga :). Produkten anses funka bäst ifall man inte tar för mycket produkt till att börja med för att då kan hårt ser flottigt ut, så börja med lite åt gången och sedan känn dig fram.

Cantu Curling Cream innehåller sheasmör och kokosnötolja som resulterar i att du får näring till håret och att håret blir stärkt så att dina lockar kommer till liv igen. Produkten är fri från parabener, sulfater, silikoner och mineralolja.

Applicering av denna curl cream sker i nytvättat hår och dela upp håret i sektioner så att krämen kommer in på vartenda hårstrå, och du kan tillsätta mer produkt efterhand ifall det behövs. Arbeta dig från rötterna ut till topparna och sedan styla håret efter ditt önskemål :).

Allt kan ju inte vara 110% när det kommer till budgetalternativ så att doften kan vara en smaksak och jag upplever att den luktar ganska starkt så att man vet det, och sedan kan produkten som sagt bli lite flottig ifall man applicerar för mycket produkt i håret så börja med lite åt gången.

Vad är en lockkräm?

En lockdefinerande kräm gör precis vad den säger, den hjälper till att stärka och definiera och förstärka ditt hårs textur. Det är en perfekt produkt ifall du vill återuppliva och fräscha upp dina lockar, för ingen tycker om friss och en lockkräm kommer att hålla håret under kontroll hela dagen. Så när man har applicerat produkten på morgonen så ska du inte behöva gå in och justera håret mer.

Curling Cream håller håret återfuktat tack vare naturliga oljor och andra näringsgivande ingredienser, som finns i lockkrämer och det resulterar i att håret kommer bli mycket mer återfuktat och jämnt efter varje användning av en lockkräm :). Om just fuktbevaring är en hög prioritet för dig så tycker jag absolut att en lockkräm är det bästa alternativet!

Hur använder man en lockkräm?

Fördela produkten jämnt i håret och det ska vara nytvättat, och sedan fördelar du ut en klick i handen och kramar upp lockarna från topparna upp till hårbotten.

Vad är bra för lockigt hår?

Jag hade tipsat om en fuktgivande hårinpackning, värmeskydd och en hårolja.

Hur ofta ska man klippa ett lockigt hår?

Jag tycker ungefär tre gånger per år, helt beroende på vad håret har varit med om när det gäller kemikalier etc. Men har du ett ofärgat hår räcker det med tre gånger per år.

3 svar på ”Bästa Lock Produkterna Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)”

  1. Hej! Funkar dessa om man har lockigt hår med tunna hårstrån och det snabbt blir fettigt i hårbotten? Jag har lockigt hår men pga just tunna hårstrån och att det snabbt blir fettigt har jag svårt att hitta produkter som passar mig. 😅 Tack på förhand!!

    Svara
    • Hej bästa Linda hehe, jag hade rekommenderat de två översta produkterna i artikeln, men i och med att det är fukt i produkterna som också behövs för att få bort frissigheten! Hade börjat med att ta lite produkt i handflatan innan applicering, och därefter bara krama upp produkten i topparna och upp till mitten av håret. Har man lätt för att få fet hårbotten så undvik produkten just i hårbotten. 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X