Bästa Hårfönen Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

Jag kommer i denna artikel skriva om vilka hårfönar som är mina favoriter och varför.

Vi alla har nog testat olika hårfönar och det finns ju stor skillnad även på just vilken hårfön som är bra för håret samt styling. Jag kommer även att tipsa om ett budgetalternativ som är utav bra kvalitet.

Vissa utav dessa fönar som jag kommer att recensera idag har jag även provat och kan därför ge ett ärligt utlåtande om.

Hoppas att jag kommer att kunna hjälpa dig till att hitta den bästa hårfönen till just ditt hår :).

Dyson Supersonic är min nummer ett utan tvekan! (Bäst i test 2023)

Dyson Supersonic
Dyson Supersonic

Nu har ni fått det bekräftat hur mycket jag verkligen tycker om Dyson, och ja det gör jag verkligen! Det är helt galet vilken nivå dem har uppnått, med allt ifrån den magiska teknologin till utseende på produkter.

Vi får inte heller glömma att Dysons företag har lagt ca 23 miljoner euro på att bara forska fram grym teknologi vilket också förklarar varför Dyson ligger på en helt annan nivå. Vill bara få detta förklarat till er läsare.

Varför jag har valt att ranka Dyson Supersonic som min favorit är för att dels så är den väldigt ergonomisk för handen. Jag har denna på salongen och haft svårt att hitta en bra fön som inte väger för mycket och inte låter för mycket.

Där har Dyson Supersonic allt som jag sökte. Den har ett helt annat ljud än en “vanlig” fön som är väldigt behagligt för örat och sen väger den mycket mindre än andra fönar vilket är ett stort plus! Du får även med magnetiska munstycken som du kan byta ut på fönen beroende vad du ska göra med håret.

Du får med dig fem stycken stylingtillbehör, där bland annat en utav dem är ett Flyaway fäste för att få en jämn och fin finish på ditt hår. Samt att du får ner flygigheten i ditt hår med bara hjälp utav luft.

Vi har även Styling-koncentrator som gör att du enklare kan styla ditt hår en sektion i taget, så inte allt hår blandas ihop när du blåser det. Nu går vi vidare till ett tillbehör för varsam luft och det innebär att man har ett kallare luftflöde, och det funkar kanon ifall du har en känslig hårbotten eller lite finare hår.

Det finns även en kam med breda tänder och detta munstycke fungerar jättebra till ett hår som har väldigt mycket lockar som du vill ta fram på ett mer definierat sätt eller ifall du vill skapa mer volym i håret.

Sist men inte minst så har vi inställningarna för fönen och vad dem gör. Det finns fyra stycken inställningar 100 °C är för snabb torkning och styling, 80°C är för vanlig torkning, 60°C för lite mer skonsam torkning för håret och till sist så finns det 28°C och det är kalluft och ifall du vill att stylingen ska hålla bättre.

Jag har verkligen inget negativt att säga om denna hårfön mer än att den verkligen är 10/10!

Tips nummer två är Ghd air Professional Hairdryer

Ghd air Professional Hairdryer
Ghd air Professional Hairdryer

Denna hårfön har jag haft i många år och vill man ha en riktigt bra hårfön till ett bra pris skulle jag säga så får du väldigt mycket för pengarna ifall du funderar på att köpa ghd Air Professional Hairdryer.

Fönen är utrustad med en professionell AC-motor och en avancerad jonisk teknik, som gör att den binder fukt för ett glansigare hår samt att den avsevärt minskar frissighet på håret.

Den har en 3 meter lång sladd som gör att du kan röra dig en bit ifrån uttaget samt att du får med dig ett extra munstycke så att det blir enkelt att styla ditt hår med denna hårfön. Du har även en kallufts knapp som hjälper dig att fixera din frisyr som du har stylat med hjälp utav ghd Air Professional Hairdryer.

Ghd hårfön har ett ergonomiskt handtag som gör att det blir enkelt ifall du är högerhänt men även vänsterhänt och det tycker jag är väldigt bra, så att det blir enkelt för vem som helst att styla eller torka håret, viktigt att man håller bekvämt!

Någon nackdel som denna hårfön har är att jag kan tycka att den blir rätt tung i handen efter lång användning, så det är ett tips att tänka på ifall man är känslig.

Sista tipset är OBH Nordica Artist Heatwave, och även mitt bästa budgetalternativ

OBH Nordica Artist Heatwave
OBH Nordica Artist Heatwave

Hårtorken ifrån OBH Nordica har ett smalt fönmunstycke som gör det enkelt för dig att styla, torka, men även fixera din frisyr. Det finns olika typer av värme på hårfönen samt att det finns olika hastigheter vilket gör det enklare att kontrollera föningen under tiden du stylar håret.

OBH Nordica Artist Heatwave har 3 stycken värmelägen och 2 hastighetslägen. Hårfönen har också en 3m lång sladd som gör att den är väldigt flexibelt att röra sig en bit ifrån eluttaget och därmed förenklar din styling.

Det finns även en liten krok på hårtorken så att du kan hänga den i badrummet efter användning, vilket jag tycker är en smart funktion :).

Det finns inte så mycket mer att ta upp gällande denna hårfön än att jag tycker det är en bra fön till ett riktigt bra pris!

Hur fönar man håret på bästa sätt?

Idag kommer jag att förklara hur man fönar på bästa sätt med hjälp utav en rullborste och med hjälp utav borsten skapar du volym. För att få bästa önskade resultat så är det bäst att håret är tvättat och rent innan du sätter igång.

Som vanligt tjatar jag alltid om värmeskydd, kanske någon bra mousse som passar för ditt hår. Börja med att föna håret så att det är ca 80% torrt och där kan du också blåsa håret på alla olika håll, det är också väldigt effektivt att böja huvudet upp och ner så att där kommer in luft överallt.

Efter du har fönat klart så delar du in håret i sektioner, det räcker med att du delar in håret i två sektioner där du först jobbar med underhåret och sedan går du på överhåret och till sist luggen.

Nu börjar du att arbeta dig igenom slinga för slinga, tänka på att ifall du vill skapa mycket volym i din föning så tänk på att överdriva borsten mycket uppåt så att där kommer in mycket luft och blås mellan håren. Var inte rädd för att dra på alla olika håll när du använder borsten, det viktigaste är att du håller borsten “rätt” när du känner dig färdig och vill avsluta din pasé.

Det jag menar med borsten rätt är att ifall du vill att alla toppar ska gå inåt så blåser du håret runt borsten och rullar samtidigt mot halsen. Vill du har lite mer liv så kan du köra några sektioner inåt och några utåt. Var inte rädd för att testa och leka med håret!

Vanliga frågor om hårfönar.

Vad sliter mest på håret att platta eller föna?

Jag skulle definitivt svara plattång, med det förutsätter att du använder värmeskydd.

Vilken hårfön är tystast?

Personligen skulle jag säga Dyson Supersonic.

Hur varmt blåser en hårfön?

En mildare temperatur ger också en snällare föning, en vanlig fön kan bli så pass varm som upp till 220 grader men det finns inställningar där du kan reglera värmen.

Är det bra att föna håret?

Jag hade rekommenderat att blåsa igenom håret, det behöver inte vara snustorrt men det är inte skonsamt att gå och lägga sig med blött hår då det skaver och sliter mycket. Minskar också risken att få klåda i hårbotten ifall du blåser igenom det.

Hur fönar man lockigt hår?

Du kan använda en tratt som munstycke när du ska föna ett lockigt hår där du “bakar” in håret i själva tratten så du binder ihop dina lockar så det inte blir frissigt.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X