Bästa Plattänger Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

Idag kommer jag att skriva om vilka plattänger som är mina bästa tips och varför :).

Vi har alla testat plattänger som inte gör sitt jobb och som är utav sämre kvalité. Som tur är så har marknaden uppdaterats rejält dem senaste 10 åren. Kommer även att tipsa om ett budgetalternativ som håller bra kvalité samt pris.

Har en stor erfarenhet utav plattänger och har testat det mesta, därav kan jag ge er en ärlig recension om vad jag tycker!

Hoppas att ni får några bra tips utav mig så att ni kan hitta den bästa plattången för er :).

Ghd Platinum + är min absoluta favorit och även Bäst i Test!

Ghd Platinum Plattång
Ghd Platinum Plattång

Anledningen till varför Ghd Platinum pro + är min favorit är för att den har hängt med mig i många år, och sen är det också den plattången som aldrig gör mig besviken. Den håller verkligen sina mått!

Det grymma som alltid har varit med Ghd är att deras keramiska plattor får verkligen ner frissigheten och dem var väldigt tidiga på marknaden att slå igenom med detta. När man själv har väldigt lockigt och frissigt hår så har alltid detta varit en räddare i nöden.

Ghd platinum + förutser ditt hårs behov och det innebär att den känner igen varje hårsektion och anpassar temperaturen så att plattången håller den optimala temperaturen vilket är 185 grader. Värmen på plattorna kontrolleras 250 gånger per sekund vilket är helt sjukt!

Plattången känner av tjockleken på ditt hår samt vilken hastighet du stylar håret i , därefter reglerar den vilken värme som passar för ditt hår 🙂

Jag älskar den rundade formen på tången för det gör det så enkelt att även locka håret med hjälp utav Ghd Platinum + vilket är ett riktigt plus. Plattången har en automatisk avstängning när den inte har används på 30 minuter.

Denna plattång är ett hett tips!

Tips nummer två är Dyson – Corrale Plattång

Dyson - Corrale Plattång
Dyson – Corrale Plattång

Dysons plattång är en dyr men väldigt bra plattång, håller samma standard som Ghd. Värme plattorna på denna plattång är flexibla och är gjorda av mangan/kopparlegering, värme plattorna samlar ihop varje sektion så att du ska kunna styla håret med kontroll och inte så hög värme.

Man kan växla mellan tre stycken värmeinställningar beroende på vilken hårtyp man har och vilket resultat man vill uppnå. Dysons – Corrale Plattång har tre exakta inställningar som är 165°C, 185°C och 210°C för att som sagt anpassa efter kvalité.

Inte nog med Dysons sjukt snygga design på produkter har även deras plattång Dyson – Corrale en sladdlös funktion. Jag använder själv plattången på salongen och när man snurrar runt kundens stol när man stylar det så är den sladdlösa funktionen väldigt praktisk.

Att få upp full laddning tar 70 minuter och sen håller batteriet när den är aktiv i upptill 30 minuter. Vill du uppnå den maximala stylingen så ska du låta den magnetiska sladden på ca 4m sitta i plattången medans du slutar.

Nackdel med Dyson- Corrale är att man ska tänka på att denna plattång är nästan dubbelt så tung som en vanlig. Jag tänker inte på det längre för jag har vant mig men jag har haft kunder som har testat att hålla den och dem tycker den är rätt tung. Så det ska man tänka på och ha med sig :).

Vill man få tag på en Dyson i en fysisk butik så finns den på Elgiganten eller på Lyko. Bor du i Stockholm så har dem en butik i mall of scandinavia!

Tips nummer tre är Remington S3700 Ceramic Glide 230 Straightener och är ett budgetalternativ

Remington S3700 Ceramic Glide 230 Straightener
Remington S3700 Ceramic Glide 230 Straightener

Denna plattång är ett bra verktyg ifall du inte vill lägga så mycket pengar på en plattång. Denna plattång har titanium inbyggd i beläggningen och den säkerställer att värmen fördelas ut jämnt på håret, och bidrar med mindre friss.

Remingtons plattång har hela åtta stycken värmeinställningar och går ända upp till 230 ºC. Jag rekommenderar dock INTE att maxa värmen, dels är det ett budgetalternativ och 230ºC bör man inte använda på håret så var lite försiktiga. Den har en automatisk avstängning efter 60 minuter och en garanti på 3 år.

Detta skulle jag anse är en bra plattång ifall du inte använder plattång varje dag eller ofta och ifall du vill ha en bra plattång till ett bra pris!

Denna plattång finns att handla i fysisk butik hos Elgiganten eller hos Lyko.

Olika tekniker för att styla med plattång!

En plattång är ett multiverktyg, man kan både platta håret för att få det rakt och bli av med frissigheten. Den har även en funktion som kräver lite teknik men det är att locka håret med hjälp utav en plattång.

Tänkte att jag skulle försöka ge mig på att förklara för er hur man lockar håret med hjälp utav en plattång. Man börjar med att dela in håret i sektioner och även ha en spegel framför sig så du ser vad du gör.

När du sedan sätter igång så ska du tänka på att du ska vrida tången 180 grader två gånger och sedan dra den neråt, och överdriv gärna i huvudet att tänka neråt neråt hela tiden, för det kan lätt bli annars att du inte kommer neråt och locken slutar och “dör” i mitten.

Det som många kan göra fel är att man klämmer åt trycket på plattången alldeles för hårt så du nästintill för kramp i handen, du ska bara klämma åt med tången väldigt lätt på håret och låta värmen göra sitt jobb.

De flesta tycker oftast att ena sidan blir perfekt men att andra sidan bara blir kass, och det man ska göra då är att träna mer att locka med den andra handen som du är ovan vid att använda så du får in mer rutin, och till slut så kommer det sitta som en smäck :).

Tips ifall man vill locka håret med en plattång är ju att definitivt satsa på en plattång med rundade kanter för det blir mycket mer “mjukare” och följsamt att snurra håret runt plattången.

Vilken plattång är bäst i test?

Bäst i test plattång 2023 är GHD Gold Professional Styler.

Hur ofta ska man byta ut sin plattång?

Plattänger slits och behöver därför bytas ut, vissa tidigare och andra håller lite längre men jag skulle säga upp till 5 år.

Vad sliter mest på håret plattång eller locktång?

Jag skulle nog definitivt säga plattång, tyvärr har folk en tendens att nästan se det som någon form av terapi att platta håret och kan därför göra det flera gånger om dagen.

Hur gör man vågor i håret med plattång?

Ta en slinga och sedan vrid plattången ett halv varv och sedan dra du den lite mjukt och efter gör du samma sak fast på andra hållet, tills slingan tar slut.

Hur plattar man håret på bästa sätt?

Alltid värmeskydd, dela in håret i sektioner och sedan använd alltid en kam att dra genom håret och att plattången följer med efteråt så att håret alltid är följsamt och inte trasslar sig.

1 svar på ”Bästa Plattänger Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)”

  1. Hej Alice! Tycker om din sida, du verkar veta vad du pratar om vad gäller hår och dess hjälpmedel. En fråga från mig som har kort hår, till axlarna skulle jag säga , är där ngn platttång som är mer lämplig då?
    Tacksam för svar ! Elina

    Svara

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X