Bästa Vågtänger Enligt Mig Som Frisör (Bäst i Test 2024)

I detta inlägg kommer jag att skriva om vilka vågtänger jag gillar och varför!

Ibland vill man att håret ska vara stylat men att det ska se väldigt avslappnat ut eller till och med få fram lite beachwaves. Är det så att man har en dålig hårdag så är detta verktyg perfekt för att du får både volym och vågor i ett, och helt plötsligt blir ett tråkigt och smutsigt hår ett minne blott :).

Det är viktigt att man alltid använder bra verktyg som inte sliter alls för mycket på håret! Jag kommer att skriva om några favoriter till mig idag men kommer även att tipsa om schyssta budgetalternativ.

Jag har själv testat några utav verktygen som jag kommer att tipsa om idag och kan därav ge en ärlig recension samt hjälpa er att hitta det bästa verktyget för er.

Hoppas att ni får tips utav mig idag till att hitta den perfekta vågtången :).

Mitt första tips och “bäst i test” är Babyliss Deep Waver!

Babyliss Deep Waver Vågtång
Babyliss Deep Waver Vågtång

Babyliss Deep Waver tycker jag är ett bra alternativ för dig som vill ha en jämn och fin finish på hela håret. Den är dels också väldigt lättanvänd och har tre värmeinställningar så du behöver inte hålla tången på håret mer än några få sekunder.

Ett stort plus är att den värms upp väldigt snabbt. Graderna på vågtången är 160-200 grader men jag personligen tycker aldrig att man ska gå över 180 grader för håret kan ta stor skada när man använder för mycket värme. Du har också en automatiskt avstängning när verktyget har varit inaktiv under en tid.

Sladden är 2,5 m och du får även med ett värmetåligt fodral att förvara Babyliss Deep waver i. Du får också en garanti på hela 5 år vilket är väldigt bra, och inte för att nämna det fantastiska priset!

Tips nummer två är Mermade Hair Pro Waver!

Mermade Hair Pro Waver
Mermade Hair Pro Waver

Mermade Hair PROFESSIONAL waver är en 32mm vågtång, och ett perfekt alternativ för dig som vill skapa den riktiga “beach looken”.

Värmeteknologin i detta stylingverktyg ger en jämn värme över hela håret och därav skadar inte håret samt att denna nya modellen “pro waver” skapar vågor dubbelt så snabbt som den föregående modellen.

Denna produkt har tre avancerade keramiska cylindrar, joniska keramiska cylindrar som är högkvalitativa skyddar håret. Vågtången blir varm på ca 60 sekunder och går från 80-180 grader, och det tycker jag är super att den inte går över 180 grader.

Automatisk avstängning sker efter 60 minuter, det är väl en sak som jag tycker är negativt med detta verktyg, tycker det är lite lång tid med 60 min med tanke på att de flesta stylingverktyg har 30 minuter men jag antar att dem har testat brandrisken noggrant hehe.

Den är väldigt enkel att använda, som jag har skrivit tidigare är det bra att alltid dela in håret i sektioner först för då har man bättre koll och översikt vart man är. Efter man har gjort det och preppat håret med produkter så tar man bara vågtången och man kan ta en ganska bred pasé för tången är ju ganska bred.

Nu tar du bara en pasé och börjar inifrån roten och håll koll på att håret ligger i själva “formen” och så håller du max 5 sekunder, och så jobbar du dig bara inifrån och ut, lätt som en plätt 🙂

Tredje tipset är Remington PROluxe 4-In-1 adjustable waver!

Remington PROluxe 4-In-1 adjustable waver
Remington PROluxe 4-In-1 adjustable waver

Remingtons vågtång ger er möjlighet att skapa 4 stycken vågiga stilar. Denna produkt har en OPTI-teknik som ger vågtången men kan även kallas trippeltång en värme där vågorna fixeras och därmed håller längre, vilket vi alla är ganska desperata över att just ha en bra hållbarhet på vår styling.

Den har en värme mellan 150-210 grader och tar ca 30 sekunder för tången att värmas upp. Sladden på denna produkt är 3 m lång med ett vridbart fäste. Remingtons trippeltång har en justerbar trumma och det innebär att man kan få fyra stycken olika typer utav vågor på håret, riktigt coolt!

Du kan få allt ifrån djupa definierade vågor, lite mer lösa vågor, eller om du vill köra lite mer på den omtalade “beachwaves” looken eller bara väldigt tighta och krusiga vågor. Remington PROluxe har också en garanti på 5+1 år.

Hur får man snygga vågor i håret med en vågtång?

Du delar in håret i sektioner men något som är positivt med en vågtång är att du kan ta mycket större sektioner ifall du jämför med en locktång just med tanke på att den är mycket bredare men det är helt beroende hur bred tång du kör med, men vi ska gå in på olika typer av millimetrar senare i denna artikel :).

Använd ALLTID värmeskydd, och det gör du just för att skydda håret ifrån dålig kvalité, kluvna toppar. Värmeskydd har den funktionen att det lägger sig som en hinna runt hårstrået och skapar en skyddande barriär mot värme.

När du har delat upp håret och preparerat det med dem produkter som du vill ha i så börjar du helt enkelt inifrån och ut. Något som är viktigt när man använder vågtången för att få dem snyggaste vågorna är att när du har klämt åt längst in med tången och sedan jobbar dig utåt så är det bra att synka så att nästa våg kommer i samma spår där du släppte den tidigare vågen som du höll på med, förstår ni hur jag menar?

Tips är också att när ni går in i nästa våg så dra det lite uppåt mot botten för då fixeras lockarna bättre.

Bra att också ha med sig är att det behöver inte vara så “perfekt” utan man kanske känner att avsluten är olika vågiga etc men det är bara snyggt när det inte är så genomtänkt. Skulle man känna att man inte gillar hur looken ser ut i topparna kan man ju bara gå in efter och dra lite med plattången ifall man vill ha ett lite rakare slut, det kan också vara väldigt snyggt!

När ni känner er färdiga så kan ni låta vågorna svalna ca 10 min så att håret fixeras och gör så att det håller bättre och helt beroende på vilken look ni söker så kan man antingen borsta ur vågorna lite eller så kör du i en mousse, saltspray om du vill definiera vågorna och få fram dem mycket, helt beroende på vad ni söker:).

Millimeter på olika vågtänger och vad det ger för effekt.

Precis som på locktänger så finns det ju även olika millimetrar på vågtänger. Den största vågtången är 32 millimeter och jag tror att den är mest populär också, effekten med 32 mm blir ju väldigt soft och gör inte för tydliga vågor men allt handlar ju också om hur länge du håller tången mot håret. Många som har tjockt hår tycker att denna storlek är en riktig höjdare.

Finns en tång som jag hade när jag växte upp, vilket var OBH nordica vågtång som har en millimeter på 16-21 millimeter. Denna tång gör så att vågorna blir väldigt tydliga, så söker man en tång där man vill definiera håret mycket så är denna typ av millimeter ett hett tips.

Finns ju inte en lika stor marknad ifall man jämför med locktänger och därav inte så mycket olika millimetrar på tängerna heller, men kan även komma med tips gällande krustång.

Krustång men även kallad våffeltång, använder man ifall man vill få mycket volym i botten. Finns en väldigt prisvärd sådan som heter Cera VoluMini, plattan på denna rackare är endast 1,3 x 6 cm.

Ett smart tips är ifall man inte vill att “kruset” ska synas plus bättre hållbarhet är att tupera håret innan och sen kan du våffla håret i botten för att skapa volym.

Vanliga frågor om vågtänger.

Hur rengör man en vågtång?

Ha en lätt fuktad trasa och ta sedan ett rengöringsmedel till keramiska produkter t.ex en spis. Du kan även ta och spraya lite fönsterputs på trasan och sedan testa rengöra, viktigt att tänka på är att verktyget inte är igång och att sladden är utdragen.

Vilken är den bästa vågtången?

Jag skulle säga Babyliss Deep Wave, den är väldigt prisvärd och även en testvinnare.

Lämna en kommentar

Få personlig hjälp - DM:a på Instagram!

X